Mladi novosadski klarinetista dobitnik specijalne nagrade na festivalu u Rumuniji

Novosadski klarinetista Slaven Balać dobitnik je specijalne nagrade na međunarodnom festivalu "Muzica Kronstadt 2017", koji je se od 2. do 9. avgusta održao u Brašovu u Rumuniji.
Mladi novosadski klarinetista dobitnik specijalne nagrade na festivalu u Rumuniji
Foto: 021.rs
Četrnaestogodišnji Slaven je u prepunoj sali "Patria" brašovske filharmonije izveo delo novosadskog autora Nenada Ostojića "Rođendanski minjon" za klarinet solo, na osnovu čega je od strane četrnaestočlanog žirija proglašen za apsolutnog pobednika takmičenja. 
 
Ovo priznanje Slavenu je pripalo u konkurenciji 75 takmičara različite generacije mladih iz Kanade, Španije, Luksemburga, Francuske, Moldavije, Srbije i Rumunije. 
 
Međunarodni festival "Muzica Kronstadt 2017" održan je po četvrti put sa ciljem da promoviše mlade umetnike i međunarodnu kulturnu baštinu. Posvećen je stogodišnjici rođenja rumunskog pijaniste i kompozitora Dinu Lipatija.
  • Slavica

    17.08.2017 21:53
    Svetski talenat
    Slavene, ponosu nas !
  • Jelena

    15.08.2017 11:36
    Bravo Slavene!
  • DR

    14.08.2017 09:59
    То, соколе !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti