FOTO: Novosađanin dobio novu zdravstvenu dva meseca nakon što je istekla overa

Novosađanin G. B. dobio je danas, 21. avgusta poštom na kućnu adresu novu zdravstvenu knjižicu i to dva meseca nakon što je istekla overa.
FOTO: Novosađanin dobio novu zdravstvenu dva meseca nakon što je istekla overa
Foto: 021.rs

On za 021.rs kaže da je bio zatečen kada je otvorio kovertu i video da zdravstvenu knjižicu koju je toliko čekao na kraju neće moći da odmah koristi i da mu sada sledi novo čekanje u redovima ispred novosadske filijale RFZO-a.

"Zahtev za knjižicu sam podneo u novembru 2016. pošto sam uspeo da dočekam red i stanem ispred šaltera. Tada su mi rekli da će mi nova zdravstvena stići poštom, ali nisam očekivao da će im trebati osam meseci. Kada mi je danas stigla, video sam da važi do juna 2017. godine, odnosno da je već istekla. Što je još veći apsurd, na njoj piše da je knjižica izdata još u januaru 2017", navodi G. B. za naš portal.

On za 021.rs još kaže da je čista sreća da mu zdrastvena knjižica sve to vreme nije trebala.

Podsetimo, oko 140.000 građana još nije dobilo nove zdravstvene knjižice. Kartice stoje u filijalama RFZO i čekaju da budu podignute, a i sam ministar zdravlja Zlatibor Lončar je pozvao građane da knjižice podignu do 15. septembra.

  • Talija

    22.08.2017 02:02
    Talibans
    Brate sta sve ne valja sa nasom drzavom?
    Izdata u januaru istice u julu?

    Pa to stvarno nije normalno
    A ti narode trpi
    Kakav narod takav tretman
  • VP

    22.08.2017 00:11
    Overa online
    Evo male pomoci za zaposlene osobe koje imaju ugovor o radu na neodredjeno. Naime, moguce je overiti knjizicu putem email-a. Potrebnu dokumentaciju za overu vam svejedno moraju dati u firmi, samo skenirajte i posaljite na mail. Sve potrebne informacije mozete naci na sledecoj adresi https://www.mojafirma.rs/baza-znanja/overa-novih-zdravstvenih-knjizica-kartica-zdravstvenog-osiguranja-e-mailom/
    Nije nagadjanje, overio sam knjizice za kompletnu porodicu preko mail-a. Potrajalo je 3 nedelje, ali se nisam morao maltretirati u redovima.
    Nadam se da ce ovo nekome pomoci da se ratosilja muka Tantalovih. Samo posaljite dokumentaciju na vreme i zaboravite gde se nalazi Zitni trg.
  • jova

    21.08.2017 22:26
    21.vek?
    Preko 400.000 gradjana podiže i overava z.knjižice na desetak šaltera, isto je i sa ličnim kartama i pasošima...sramota

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti