Zabrana pušenja i kriza smanjili promet

Lokali i kafići u Novom Sadu zabeležili su poslednjih meseci pad prometa od oko 60 odsto.
Lokali i kafići u Novom Sadu zabeležili su poslednjih meseci pad prometa od oko 60 odsto. Sekretar Udruženja ugostitelja, Tihana Vidaković, kaže za naš radio da je tome doprinela ekonomska kriza, kao i novi Zakon o zabrani pušenja.

"To naravno sa sobom povlači i niz nekih drugih problema kao što su smanjenje PDV-a, višak radne snage, smanjenje dobiti, poreza na dobit, umanjenja poreza na dohodak. Znači, država oseća ili će u najskorijem vremenu osetiti posledicu primene ovog zakona", navodi Vidakovićeva.

Ona dodaje da je ovaj problem naročito izražen u tržnim centrima jer su oni isključivo nepušačka zona. Rešenje je u tome da se dozvoli pušenje u lokalima u tržnim centrima ili da se i oni dele na deo za pušače i deo za nepušače.

  • Jovan

    21.12.2010 22:43
    Naravno da je opao promet kada je flasica od 2dl Nectar soka 130 dinara, i to na Novom Naselju. O tome sto je flasica od 0.25 Cocte 140 dinara u centru, da ne pricamo, dalje cene ne smem ni da navodim. Kila voca kosta toliko, a kamoli jedna mizerna flasica.

    I to nema apsolutno nikakve veze sa cigarama i sl.

    A sve mislim da trznim centrima ne ide poslovanje, jadni, nemaju ni 'leba da jedu, je l' da? Ma m'rs...
  • Nezadovoljni Lala

    21.12.2010 09:25
    Hmm...
    E jako filozofirate... promet nije opao, pusimo i pijemo ko i pre jedino na malo manje mesta i to je sve. A gospodo nepusaci, nemojte da mislite da ste Bogom dani pa Vam se redom zelje ispunjavaju. I ovako je vec dovoljno ugrozeno pravo pusaca, dobili ste delove za nepusace, sad malo oladite da mi ne bi ponovo propusili na sve strane.. i bas da vidim gospodju koja kupuje igracke i voce... i to voce je ozraceno i kancerogeno kao i cigara i vazduh koji udisete i dezodorans koji prskate po sebi... tom logikom svi u karantin do novog ledenog doba...
  • @Glupost:

    21.12.2010 09:23
    Добро вам је име, исто као и коментар.
    Центар Сегедина, Matusalem - kafe, дозвољено пушење, на сваком столу пепељара, иначе омиљено место где се породично долази на ручак. Даклем у истом простору и храна и пушење.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti