Mesne zajednice bez odgovora ZIG-a

Pojedine mesne zajednice u Novom Sadu nisu dobile informacije o tome šta je od njihovih predloga za sledeću godinu Zavod za izgradnju grada prihvatio, a šta nije.
Pojedine mesne zajednice u Novom Sadu nisu dobile informacije o tome šta je od njihovih predloga za sledeću godinu Zavod za izgradnju grada prihvatio, a šta nije. Predsednik Mesne zajednice "Klisa", Zoran Nikoletić, kaže da su spisak prioriteta predali pre skoro dva meseca.

"Ja sam prvobitno čuo da bi predstavnici mesnih zajednica trebalo da idu u ZIG na obrazloženje svih stavki. Međutim, niko nas još nije zvao. Da li će to biti do kraja ove ili početkom sledeće godine to ne znam", kaže Nikoletić.

On dodaje da je takav običaj bio i prethodnih godina, a da spisak u odnosu na prošlu godinu skoro da nije ni menjan.

U ZIG-u kažu da je napravljen nacrt programa, ali to nije konačna verzija. Portparolka ovog preduzeća, Vesna Katić, kaže da do usvajanja programa niko ne zna šta će se raditi.

"To je samo prvo evidentiranje potreba i određivanje prioriteta, a nakon toga sledi obiman i kompleksan posao izrade predloga nacrta programa. Konačnu reč ima Skupština grada", objašnjava Katićeva.

Prema najavama člana Gradskog veća zaduženog za finansije, Živka Makarića, budžet za sledeću godinu trebalo bi da bude isti kao i za 2010. To znači da će za radove u mesnim zajednicama verovatno biti izdvojena ista suma novca kao i ove godine, odnosno oko 345 miliona dinara.

  • sosa

    21.12.2010 18:37
    "To je samo prvo evidentiranje potreba i određivanje prioriteta, a nakon toga sledi obiman i kompleksan posao izrade predloga nacrta programa. Konačnu reč ima Skupština grada", objašnjava Katićeva.

    Ako sam dobro informisana, ove godine Program radi par "podobnih" ljudi iz ZIG-a i naravno, gradskih budžovana, kakve crne mesne zajednice i građanstvo...A s obzirom na to kako i ko ga radi, nemamo se čemu rodovati i nadati...
    A gospođo potparolko ZIG-a, kad ti vaši stučnjaci misle da obave taj "obiman i kompleksan posao" o kojem govorite, pa danas je već 21.decembar...???Mislite, oni su kadri to da odrade za desetak dana, kad ne znaju ni kompjuter da koriste, biće vam samo desetak dana potrebno da ispravljate "tehničke greške" nastale pri DIKTIRANJU!!!???
  • srdjan

    21.12.2010 14:43
    Drago mi je da ste bar pročitali moj komentar, ako ga već niste objavili.....još kad bi ste i primili k znanju to što ste pročitali, taj minut koliko sam ga kucao nije uzalud bačeni minut. Ali je puno bitnije da objavljujete koje kakve hejterske komentare tipa Sale Novosađanin, Janko , etc....
  • Novosadjanin

    21.12.2010 07:29
    ima tu jos mulja
    Zasto ne pisete kako je na volseban nacin ponisten konkurs za dodelu lokacija u gradu i kako ce se Futuri pakovati lokacije. O tome ni reci na 021? Jel i vi radite za DS ili za novosadjane?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti