Novosadski osnovci od četvrtka će učiti o bezbednosti u saobraćaju

Obuka novosadskih osnovaca o osnovama bezbednosti u saobraćaju počeće u četvrtak, 12. oktobra na Novosadskom sajmu.
U pitanju je deo akcije "Novi Sad Grad kulture u saobraćaju" koju organizuje Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja. Obuka je namenjena svoj deci osnovnoškolskog uzrasta od prvog do četvrtog razreda sa teritorije Novog Sada. Obuku će sprovoditi Auto-moto klub "Novi Sad", a odvijaće se u hali 2 Novosadskog sajma i trajaće do dva meseca. 
 
""Novi Sad Grad kulture u saobraćaju" je ideja koju je donelo i usvojilo telo za koordinaciju bezbednosti saobraćaja u Novom Sadu, a obuhvata povećanje bezbednosti u saobraćaju, poboljšanje funkcionisanja javnog gradskog i taksi prevoza, kao i poboljšanje saobraćajne signalizacije. U saradnji sa građanima dobijamo i predloge i pritužbe, kao i ideje koje realizujemo u saradnji sa našim saobraćajnim inženjerima. Edukacija je svakako najznačajnija kada je u pitanju unapređenje saobraćajne kulture", rekao je član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Kravić i dodaje da će ovom akcijom biti obuhvaćeno oko 16.000 dece iz 37 novosadskih osnovnih škola.
 
Kako navodi direktor Auto-moto klub "Novi Sad" Miroslav Mihailović, na Novosadskom sajmu biće napravljen poseban poligon za obuku dece.
 
"Deca će dolaziti autobusima GSP-a i tu će na licu mesta biti obučavana kako da se ponašaju u javnom prevozu, a nakon toga u hali će osnovci na specijalno napravljenim raskrsnicama i semaforima biti obučavana kako da bezbedno prelaze ulicu na pešačkom prelazu", kaže Mihailović.
 
Nakon završene obuke sva deca će simbolično dobiti i Đačku saobraćajnu dozvolu.
  • Zašto

    13.12.2018 19:39
    Ponavlja se
    Ovo je bila bruka i sramota od akcije, ljudi koji drže predavanja deci su nekompetentni i nestručni i nemaju elementarna znanja iz oblasti dečije psihologije i bezbednosti saobraćaja, 5 000 000 dinara je mnogo novca koji je bačen uzalud. Igrači su se promenili ove godine se isto dešava. Zašto se ponavlja i dokle će nas pljačkati.
  • Novosadjan

    11.10.2017 15:16
    Nevredi u ovom slucaju je kucno vaspitanje jace idi na crveno, pesak ima prednost, i sl. U futogu kod poljoprivredne skole su sami napravili prelaz na sto metara od semafora i idu pred auto ne misleci da makar zastanu sta od takvih ocekivati
  • hmmm

    11.10.2017 12:01
    učilo se
    Učila su se intezivno saobraćajna pravila na predmetu koji se zvao "Opšte tehničko obrazovanje" počev od 4. ili 5. razreda.
    Dok jedni crtaju, seku i šmirglaju, drugi su prozvani pred tablu sa znakovima i raskrsnicima i ispitani za 3 minuta. Tako su bili spremni da polože ispit o poznavanju saobraćajnih propisa potreban za vožnju manjeg motora (sa navršenih 14 godina), nije škodilo ni biciklistima ni pešacima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti