Havarije česte zbog dotrajalih cevi

Od početka grejne sezone, na mreži "Novosadske toplane" bilo je 40 havarija, zbog čega je hiljade Novosađana, posebno na Limanu, ostajalo bez grejanja po nekoliko sati.
Od početka grejne sezone, na mreži "Novosadske toplane" bilo je 40 havarija, zbog čega je hiljade Novosađana, posebno na Limanu, ostajalo bez grejanja po nekoliko sati.

Portparolka Toplane, Jelena Vujin, kaže da do havarija dolazi zbog starih cevi, među kojima neke imaju i više od 40 godina. Ona objašnjava da se zbog nedostatka novca rekonstruiše mali deo mreže i to uglavnom na lokacijama gde se često dešavaju kvarovi.

U narednoj godini Toplana planira rekonstrukciju vrelovoda u Radničkoj i Fruškogorskoj ulici, kao i u blokovima oko Šekspirove i Balzakove ulice.

Podsetimo da je grejanje u novembru, odlukom Gradskog veća, poskupelo za 30 odsto.

  • @a zasto ne greju dovoljno?

    23.12.2010 14:12
    Pitajte ga
    Gospodnin mr Jeli npr. zvuci kao da poznaje materiju.
    Zasto se je ovde, kod mene slabije grejanje, nego npr. u centru.
    To sto Vas muci to ce Vam sasvim sigurno objasniti taj mr. Samo Vi njega zovite i pitajte. Taj sve zna. malo manje se razume od Marice.
  • a zasto ne greju dovoljno?

    21.12.2010 14:23
    Da li neko moze da mi kaze zasto je u mom stanu 19 stepeni? Gospodnin mr Jeli npr. zvuci kao da poznaje materiju.
    Zasto se je ovde, kod mene slabije grejanje, nego npr. u centru. Zivim u ulici Brace Ribnikara, i poslednjih par godina mi je neophodna grejalica uz ovo gradsko grejanje. A placam redovno i to poprilicno.
    Raacunali smo, da je jeftinije grejati kucu od 100 kvadrata na gas, nego gradsko grejanje za ovaj stan od 70.
  • Vladimir

    21.12.2010 13:31
    Ali zato...
    "zbog nedostatka novca rekonstruiše se mali deo mreže", kaže PR Lelena Vujin.
    A koliko se odbora SPO finansira od tog nedostatka novca, može li ova gospodja, ili oni koji joj serviraju podatke da saopšti ovom narodu?
    Bilo bi zanimljivo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti