Fond i kancelarija koštaju 90 miliona

Fond "Evropski poslovi" i pokrajinska kancelarija u Briselu, u narednoj će godini koštati građane 90 miliona dinara, tvrdi radikalska poslanica u vojvođanskoj Skupštini, Marijana Četojević.
Fond "Evropski poslovi" i pokrajinska kancelarija u Briselu, u narednoj će godini koštati građane 90 miliona dinara, tvrdi radikalska poslanica u vojvođanskoj Skupštini, Marijana Četojević.

Ona je kritikujući pokrajinski budžet za narednu godinu, izjavila da on slobodno može nositi podnaslov "Kad Vojvodina utihne", jer Fond za kapitalna ulaganja ima na raspolaganju svega 9,3 milijardi dinara. To je za skoro polovinu manje od sredstava predviđenih rebalansom budžeta u ovoj godini, a problem je i što će u celosti biti potrošen na pokrivanje dugova iz prethodne.

Marijana Četojević kaže i da pokrajinske vlasti planiraju čak 8,4 milijardi dinara prihoda od poreza na dobit, dohodak i kapitalne dobitke, što je za 30 odsto više u odnosu na prošlu godinu, ali i nerealno s obzirom da je, kako tvrdi, privreda u Vojvodini potpuno stala. Skupština Vojvodine bi o pokrajinskom budžetu trebalo da raspravlja u četvrtak.

  • sale novosadjanin

    23.12.2010 12:15
    pa sta onda..
    bar je nase pa nek kosta i 100 miliona.
    koliko ste pokrali iz VOJVODINE ???
    VOJVODINA VOJVODJANIMA BEZ BGD,MNE I BIH STRANAKA !!!1
  • 21.12.2010 19:59
    Kad nece Beograd mozda ce Brisel
    Kancelarija je neophodna u Briselu posto gospoda iz Beograda nista ne ulazu u Vojvodinu cak i ne vracaju novce koje nam otimaju godinama. Mozda ce zahvaljujuci kancelariji doci neko iz EU i uloziti novac u iscedjenu ravnicu. To vidim kao jedinu sansu za ulaganja.
  • 21.12.2010 13:13
    sta je to kad drugi placa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.