"Ajaks" na silu iseljen sa Sajmišta

Fudbalski klub "Ajaks" sa Sajmišta iseljen je iz svojih prostorija zbog dugovanja "Spensu", a sva njihova imovina je prevezena u Sportski poslovni centar "Vojvodina." Mladi fudbaleri ovog tima su se zabarikadirali u klupske prostorije, u želji da spreče sudske izvršitelje u ovom pokušaju, međutim, policijske pretnje i brusilica spremna za sečenje katanca su bili jači.

Fudbalski klub "Ajaks" sa Sajmišta iseljen je iz svojih prostorija zbog dugovanja "Spensu", a sva njihova imovina je prevezena u Sportski poslovni centar "Vojvodina." Mladi fudbaleri ovog tima su se zabarikadirali u klupske prostorije, u želji da spreče sudske izvršitelje u ovom pokušaju, međutim, policijske pretnje i brusilica spremna za sečenje katanca su bili jači.

Direktor "Ajaksa", Enis Turković, kaže za 021 da su morali da popuste, jer bi u suprotnom svi bili pohapšeni.

"Mi smo pokušali, dali sve od sebe, međutim, morali smo da ih pustimo, sve bi nas pohapsili", razočaran je Turković.

Kapiten "Ajaksa", Miren Ćatović, kaže da su znali šta se sprema, ali da su ipak gajili nadu da će im rukovodstvo "Spensa" izaći u susret i omogućiti im da treniraju.

"Znali smo sve šta se dešava, celu situaciju, ali smo nekako mislili da će se predomisliti i omogućiti nama i ovim klincima da treniramo", kaže ovaj mladi fudbaler.

Portparolka "Spensa", Slobodanka Brankov, navodi da je iseljenje kluba iz ovih prostorija samo epilog sudske presude koja je doneta u korist njenog preduzeća.

"Mi smo još pre dve godine podneli prijavu protiv "Ajaksa" i imamo pravosnažnu presudu. Tu se priča završava, ovo iseljenje je samo epilog te presude", kategorična je portparolka "Spensa".

Pravna zastupnica ovog fudbalskog kluba, Danica Vignjević, kaže da stvar nije tako jednostavna. Prema njenim rečima, prvobitni ugovor sa "Ajaksom" bio takav da ovaj klub održava zemljište, sa klauzulom da mora besplatno da ustupi prostorije gradu kada zatreba.

"Još pre 2000. godine, sklopljen je ugovor prema kome "Ajaks" preuzima tada zapušteno zemljište, sa obavezom da ga održava i prepušta gradu u slučaju nekim javnih manifestacija. Oni su svoj deo posal uradili. Ko se seća kako je Sajmište nekad izgledalo, zna o čemu pričam", kaže ova advokatica.

Vignjevićeva navodi da je nakon toga napravljen ugovor o zakupu, koji je, po njenom mišljenju, napravljen mimo zakona.

"Kasnije je sklopljen ugovor o zakupu, na osnovu koga je "Ajaks" postao obavezan da plaća mesečnu zakupninu "Spensu". Kako se koja garnitura na vlasti menjala, tako je i rasla cena kirije, do poslednje, od čak 100.000 dinara mesečno. To niko ne bi imao da plati, a kamoli jedan klub koji se finansira od članarina dece koja tu trniraju", navodi Vignjevićeva.

Prema njenim rečima, postoji osnovana sumnja da je rukovodstvo "Spensa" već isplaniralo da ovaj prostor ustupi nekom ko će biti mnogo profitabliniji od škole fudbala.

"Količinu želje da što pre preuzme ovaj prostor ja mogu da protumačim samo time da je ovo preduzeće već obećalo prostorije koje se nekad pripadale "Ajaksu" nekome ko će im biti mnogo isplativiji od dece koja treniraju fudbal", navodi advokatica.

"Spens" potražuje oko 800.000 dinara duga, što "Ajaks" nije imao da plati. Direktor ovog kluba tvrdi da su oni do sad uložili preko 10.000 evra u infrastrukturu, međutim, ta činjenica uopšte nije uzeta u obzir prilikom postupka protiv ove škole fudbala.

  • Firmas

    26.03.2012 11:44
    Ajaks je najbolji klub u gradu.
    Sramota,sta su politicari uradili najboljem amaterskom klubu u gradu.
  • boolewar

    22.12.2010 08:28
    Sramota! Crvena petokraka duguje milione i nikom ništa, EPS našim novcima finansira državni projekat a gasi se "mali" Ajax zbog 8.000 evra.
  • 22.12.2010 02:56
    super vest, jos samo da povade onu metalnu ogradu na sajmistu pa da mi gradjani opet mozemo da koristimo to zemljiste za rekreaciju, nije problem ni da radi moja brusilica ako spens nece da pocupa onu nakaradnu ogradu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.