FOTO: Počeo Novosadski Oktoberfest, u subotu Hladno pivo i Ortodox celts

Večeras je počeo drugi po redu Novosadski Oktoberfest, koji se danas i sutra održava u Master centru Novosadskog sajma.
FOTO: Počeo Novosadski Oktoberfest, u subotu Hladno pivo i Ortodox celts
Foto: 021.rs
Posetioci su bili u prilici da uživaju u više desetina marki piva iz celog sveta, bavarskim kobasicama, perecama i mnogo dobre zabave. Prve večeri festivala u Master centru nastupile su grupe Kredarica, Amajlija, Love Hunters, S.A.R.S. i Drum ‘N’ Zez.
 
- Već je očigledan uspeh ovog festivala, jer su sve karte prodate i kapaciteti postaju nedovoljni da prime sve zainteresovane, stoga možemo reći da smo na pravom putu - istakao je gradonačelnik Miloš Vučević na ceremoniji svečanog otvranja i dodao da je Novosadski okoberfest još jedna potvrda da Novi Sad zbog dobre ponude beleži stalni porast broja turista.
 
Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković naglasio je da je Novosadski okoberfest za samo godinu dana postao svojevrsni turistički proizvod i deo kulturnog miljea, ne samo Novog Sada, već i Srbije.
 
- Broj posetilaca, bogat sadržaj i interesovanje opšte javnosti za ovu manifestaciju potvrđuju da je ona deo kulturnog miljea, ne samo grada, već i čitave pokrajine. To što nosi naziv popularne nemačke manifestacije, ne znači da je svojevrsna interpretacija iste, već dokazuje da upravo ovaj kulturni prostor baštini zajedničke vrednosti - rekao je Đoković.
 
Drugog dana manifestacije, u subotu, 21. oktobra, od 12 do 15 časova je takmičenje bendova "Battle of the bands", a pobednički bend će iste večeri imati priliku da izvede jednu pesmu pred publikom. Od 19h svira orkestar Kredarice, od 20h Blaža i kljunovi, u 21:30h je još jedan takmičarski dan u držanju krigle, od 22h nastupa Hladno pivo, a od ponoći Ortodox celts.
 
Sve karte za Oktoberfest su rasprodate. Prošle godine organizatori su registrovali 15.000 ulaza u dva dana.
 
Organizator je "Color press group" uz podršku Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada.
 
  • Nemanja

    23.10.2017 08:25
    @Kornelija

    Pa najlošiji deo događaja je što je na sajmištu, treba i ovo da bude u centru.
  • Kornelija

    21.10.2017 16:04
    "Festivali"
    Još jedna nepotrebna i neoriginalna manifestacija u Novom Sadu. Ko hoće na Oktobar fest nek ide u Mihnen, kakve veze mi imamo s tim? Ali ajd, ovo je bar na sajmištu, pa i ne smeta toliko ali oni zimski i prolećni festivali na Trgu slobode su nešto najgore. Centar i sam Miletićev trg nam najmanje 200 dana u godini liče na pijacu s onim kućicama i lošom muzikom sa "stejdža".
    Vratite nam Novi Sad, gospodo, dok još nije kasno.
  • tarmi

    21.10.2017 09:31
    ...
    bio sinoc tamo...da su sve karte prodate je šuplja priča, mesta je bilo koliko hoćeš, i nikakve gužve nije bilo. realno, bilo je oko 2000-2500 ljudi. nije ni to loše, ali šta im treba da lažu toliko?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti