Štrajk proređuje vozove

Svako ko od sledećeg ponedeljka namerava da iz Novog Sada negde otputuje vozom, može očekivati da će morati da promeni vrstu prevoza.
Svako ko od sledećeg ponedeljka namerava da iz Novog Sada negde otputuje vozom, može očekivati da će morati da promeni vrstu prevoza.

Železničari planiraju štrajk, zbog kojeg će u saobraćju biti samo 10 odsto vozova u unutrašnjem putničkom saobraćaju. Predsednik štrajkačkog odbora, Branislav Petrović, kaže da železničari ne planiraju obustavu saobraćaja na međunarodnim linijama, ali i da se to može očekivati, ukoliko poslovodstvo ili država budu vršili pritisak na zaposlene. "Tako da može da se desi da ne saobraća ništa", kaže Petrović.

On dodaje da se na jučerašnjim razgovorima zaposlenih s poslovodstvom i predstavnicima Vlade Srbije, nisu pojavili predstavnici svih ministarstava kojih bi trebalo da se tiču problemi u Železnici. "Za sada, kako se pokazuje interesovanje poslodavca i osnivača, mislim da ne idu u dobrom pravcu", kaže Petrović.

Železničari traže da se postigne dogovor oko zarada, cene radnog sata, učešća zaposlenih u osnivačkom aktu nove holding kompanije, plana poslovanja, socijalnog programa za eventualni višak zaposlenih, te da se reši stambena politika preduzeća. (D.S.)
  • MILOJKO

    23.12.2010 14:21
    naši vozovi
    Nažalost,naši vozovi se raspadaju,prljavi su i zapušteni,nije pitanje da li koji voz kasni, nego koliko kasni i da li uopšte saobraća itd...Dok se rukovodstvo žtp-a nakralo i uništilo železnicu niko od nadležnih nije reagovao.Sada džaba štrajkujete...
  • Vlada

    23.12.2010 11:09
    10% vozova? Pa je'l to daje jedan ceo voz?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti