FOTO: Novosađani napravili bilbord podrške prevenciji zavisnosti

Bilbordi sa crtežima i porukama koje su građani ispisivali u okviru akcije "In je biti clean", postavljeni su na nekoliko lokacija u Novom Sadu.
Građani su tokom oktobra na velikom panou ostavljali poruke podrške kojima su ukazivali da zavisnosti modernog društva nisu "in". Kako su naveli u Udruženju "Centar Duga", koje je organizovalo akciju, ideja je bila da se Novosađani aktivnije posvete prevenciji bolesti zavisnosti.
 
Na bilbordu je prikazana osoba sa okovima koja pruža ruke, a oko nje natpisi kao što su "Budi slobodan", "Srećan" i glavna poruka akcije - "Izlaz iz zavisnosti je moguć".
 
"Vizija projekta 'In je biti clean' je da podstakne mlade, njihove roditelje, staratelje i prijatelje na razmišljanje, pa i na aktivno učešće u radu na poboljšanju kvaliteta života, da ih podsetimo da je IN biti dobar đak, drug, sportista, biti kreativan, pomagati drugima, biti obrazovan, kulturan i neporočan... Da su droga, alkohol i cigarete aut i da je stvar prošlosti model koji je stvoren tokom 90-ih, biti opasan, poročan, biti zavisnik, kriminalac i slično", navode u Udruženju "Centar Duga".
 
  
 
U okviru akcije napravljen je i video spot "Život zove" koji prikazuje borbu jedne osobe sa zavisnošću, a koji je nastao na osnovu razgovara sa bivšim zavisnicima.
 
  • MonteDushano

    02.11.2017 11:45
    Vidi, neka budala lupala minus.. Nije iz Novog Sada definitivno.
  • mayra

    01.11.2017 18:44
    Podrška!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti