Smiljanić suspendovan zbog "trave"

Mladi fudbaler Vojvodine, Goran Smiljanić, suspendovan je i očekuje kaznu jer je bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu THC, koja se nalazi u marihuani.

Mladi fudbaler Vojvodine, Goran Smiljanić, suspendovan je i očekuje kaznu jer je bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu THC, koja se nalazi u marihuani.

Dvadesetogodišnji igrač, koji je nedavno debitovao za mladu reprezentaciju Srbije, učinio je glupost zbog koje mu je karijera pod znakom pitanja. Snažni vezni igrač crveno-belih sad očekuje kaznu, koja bi mogla da ga udalji sa terena i do dve godine.

Generalni sekretar Vojvodine, Radislav Rabrenović kaže za Radio 021 da je krivica definitivno utvrđena. "Smiljanić je suspendovan i njegov slučaj je predat disciplinskoj komisiji, koja će odrediti kako i šta dalje. On je priznao krivicu, tako da tu nema nikakvih nedoumica", navodi Rabrenović.

Ono što je specifično u Smiljanićevom slučaju je činjenica da je bio pozitivan na supstancu koja ne poboljšava sportske rezultate, kao ni fizičku spremu igrača. Bojan Vajagić, sekretar Antidoping agencije Srbije, kaže da je marihuana na spisku nedozvoljenih supstanci iz etičkih razloga.

"Kanabis spada u grupu supstanci sa liste nedozvoljenih koja ne poboljšava sportske performanse, ali je na tom spisku iz etičkih razloga, jer droga i sport ne idu zajedno, pa čak i ako nije bio dopingovan da bi bio bolji na terenu", kaže Vajagić za 021.

Prema njegovim rečima, Smiljanić nije jedini Novosađanin koji je pao na doping testu ove godine. Teniser Dejan Katić je u junu bio pozitivan na efedrin, nakon čega je dobio dve godine suspenzije sa svih takmičenja.

"On je testiran za vreme trajanja fjučers turnira koji je održan u junu mesecu, gde se ispostavilo da je pozitivan na efedrin. Teniski savez Srbije ga je najpre kaznio sa godinu dana suspenzije, na šta se žalila Svetska antidoping agencija, pa je kazna preinačena u dve godine zabrane takmičenja", navodi Vajagić.

Doping testovi se rade sporadično, bez prethodne najave, kako bi se predupredilo korišćenje nedozvoljenih supstanci. Ukoliko sportista odbije testiranje, podleže kazni kao da je doping pozitivan.

  • mama

    24.12.2010 16:09
    Poštovani Gorane,
    baš takvim pričama se podilazi deci u školama. I gle čuda sve je više sve mlađih korisnika raznoraznih droga ubeđenih da im neće biti ništa a tonu svakim danom sve dublje!

  • 24.12.2010 13:39
    Čovek bez poroka i nije čovek.
  • Goran

    24.12.2010 12:08
    ?
    @Dosta!
    Ljudi koji koriste psihoaktivne supstance ne moraju biti narkomani, cak ako to rade i vise decenija. Konkretno, konzumiranjem kanabisa ne mozes imati fizicku zavisnost.

    Mnogo je lakse postati alkoholicar, nego nego pusenjem marihuane postati narkoman. Evo bas je bio tekst na tu temu:

    http://goo.gl/YklXr

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti