Završen deo sanacije jedinog jezera u Kameničkom parku

Završen je najveći deo sanacije jedinog preostalog jezera u Kameničkom parku.

Kako za 021 navodi portparol Gradskog zelenila Ivan Nožinić, firma "Bulevar kompani" posle mesec i po dana završila je vađenje mulja, smeća i rastinja iz jezera, i iskrčila samoniklo rastinje oko jezera. Sada je na redu izgradnja prilaznih staza i postavljanje info-tabli, a radnici "Gradskog zelenila" krče podrast u delu ovog parka.
 
"Sledeće godine na redu je hortikulturno uređenje ovog dela parka i samog jezera. U toku je i izrada studije o zaštiti kulturno-istorijskih spomenika u Kameničkom parku koju zajedno rade Pokrajinski zavod za zaštitu spomenika i "Gradsko zelenilo". Za 2018. godinu planirana je i njihova zaštita na osnovu pomenute studije. Uskoro se očekuje i raspisivanje tendera za izgradnju pešačkih staza i postavljanju rasvete na solarnu energiju", kaže Nožinić.

Ovaj posao zajednički finansiraju Pokrajina i Grad sa 70 miliona dinara i ovo su najobimniji radovi na obnovi najstarijeg i najvećeg novosadskog parka u poslednjih nekoliko decenija.

  • ljubitelj prirode

    01.11.2017 18:47
    Svaka cast. Hvala svima koji u ovom ucestvuju. Ovo je najlepse mesto za rekreaciju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti