Slovenija otvara konzulat u Novom Sadu

Slovenačka vlada je odlučila da otvori konzulat u Novom Sadu, saopštila je vladina služba za medije.

Slovenačka vlada je odlučila da otvori konzulat u Novom Sadu, saopštila je vladina služba za medije.

Počasni konzul u Novom Sadu biće Rajko Marić, dobar poznavalac srpskog tržišta, kulture i istorije, prenela je slovenačka agencija STA. U saopštenju se ističe da je Srbija jedan od strateških prioriteta slovenačke spoljne politike.

Slovenija će takođe otvoriti konzulat u indijskom gradu Mumbaiju, dok će konzulate u Hongkongu, Manili, Bangkoku i Amanu pretvoriti u generalne konzulate.

  • @Limanac

    26.12.2010 00:49
    Glavno da tvoja voljena majcica Srbija nije nikad pljackala Vojvodinu...Slovencima dobrodoslica!
  • Limanac

    25.12.2010 21:43
    Što se mene tiče nisu dobrodošli. I daleko im lepa kuća. Niko nikad nije Vojvodinu toliko opljačkao ko slovenci posle II sv. rata al mi smo budale pa smo im sve oprostili. I jel ima negde gde mi građani možemo da kažemo šta će nam slovenački konzulat ovde kad u Vojvodini jedva da ima po koji slovenac??? Ajde da je Slovački, Madžarski, Rumunski konzulat pa i da ima smisla, Madžari valjda imaju u Subotici, al ovaj je totalno besmislen. Ambasada im je na 70 km i sad im ovde treba konzulat, koješta.
  • lucia

    25.12.2010 09:03
    srecno
    Dragim Slovencima dobrodoslica i pozdrav od srca. Oduvek su bili nasi, postovani i za ugled.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti