Spomenik azerbejdžanskom kompozitoru na Keju?

Skupštini grada predloženo je da se na Beogradski kej postavi preko tri metra visoka bista azerbejdžanskog kompozitora Uzeira Hadžibakova, tvorca prve muslimanske opere.

Skupštini grada predloženo je da se na Beogradski kej postavi preko tri metra visoka bista azerbejdžanskog kompozitora Uzeira Hadžibakova, tvorca prve muslimanske opere.

Savet za kulturu je predložio ovo obeležje na inicijativu ambasade Azerbejdžana.

Opozicija je ovaj predlog kritikovala, ne samo zbog toga što u Novom Sadu za ovog kompozitora niko nije čuo, već i zbog predimenzioniranosti spomenika.

Predsednik Saveta za kulturu, Miloš Pankov, kaže za "Nacionalni građanski" da je cilj ove inicijative jačanje kulturne i privredne saradnje Srbije i Azerbejdžana. On je napomenuo da na postavljanje, ukoliko ga Skupština odobri, ne bi bila trošena sredstva iz budžeta grada.

  • Mirko

    03.06.2011 12:03
    Sramota
    Neverovatno--- i to na mestu gde izlaze turisti sa Dunava- da pogledaju znamenitosti ovog grada i zemlje ----nece im biti jasno otkud Dunav u Azerbejdžanu
  • Vukajlo

    29.12.2010 18:19
    Sta je sledece? Spomenik Kemalu Ataturku na jednom od kruznih tokova?
  • NE MOGU

    29.12.2010 16:44
    DA VERUJEM!
    GRADSKA SKUPSTINA JE UPRAVO IZGLASALA PODIZANJE SPOMENIKA NIMANDU IZ AZERBEJDZANA - A PROTIV SU JEDINI BILI RADIKALI?!? ZNAM DA NISAM RADIKAL - CAKSTAVISE - NJIHOV NAJVECI OPONENT - ALI OVAJ PUT SU JEDINI BILI U PRAVU! SRAMOTA ZA DS I NJIHOVU KOALICIJU!!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti