"Winter fest" od 23. novembra, i ove godine vožnje fijakerom i nastupi na Trgu slobode

Festival "Novosadski winter fest", drugi po redu, održaće se od 23. novembra do 30. decembra na Trgu slobode.
"Winter fest" od 23. novembra, i ove godine vožnje fijakerom i nastupi na Trgu slobode
Foto: 021.rs

Organizatori su najavili da će na više štandova tokom dana biti prodvani hrana, piće, umetničke rukotvorine i slične stvari.

Direktorka "Ninamedije" Biljana Gavrić kaže da su organizatori učili iz prošlogodišnjeg iskustva, i trudili se da sve kritike i sugestije koje su dolazile kako od medija, tako i od građana i gostiju Novog Sada,  uvaže.

"U okviru prošlogodišnjeg festivala, za 55 dana koliko je trajao, nastupilo je 35 dečijih i 15 odraslih horova na "raspevanoj jelci", 45 bendova je sviralo na Trgu slobode i isto toliko di-džejeva je imalo svoje nastupe. Takođe, imali smo mnogo propratnih sadržaja na koje smo ponosni, kao što su izložbe novosadskih fotografa, saradnja sa institucijama kulture i humanitarne akcije. Ponosni smo i na fijakere koji su, posle 38 godina, ponovo vozili Novosađane centralnim ulicama grada", navela je Gavrić.

Predstavnica organizatora "Color Media Communications" Jelena Savić je navela da će ove godine svakog dana od 18 časova biti organizovani nastupi dečjih horova na "raspevanoj jelci", dok će muzički bendovi i di-džejevi nastupati samo vikendom.

"Ponovo ćemo u centru grada imati fijakeristu i fijaker koji će pešačkom zonom voziti sve one koji to budu želeli, organizovaćemo izložbe fotografija novosadskih fotografa i fotoreportera, a desetak dana pred Novu godinu dovešćemo i Deda Mraza koji će se družiti sa našim najmlađim sugrađanima. Gastronomska ponuda ove godine biće bogatija, sa većim izborom hrane i pića", objasnila je Savić.

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević je izjavio da je Grad podržao ovu manifestaciju kako bi se zimska sezona, koja je turistički lošija, učinila vidljivijom i kako bi privukla što više turista u Novi Sad.

Direktor Turističke organizacije Novog Sada (TONS) Branislav Knežević je istakao da Novi Sad beleži pozitivan trend dolaska turista, koji je za 13 odsto veći u prvih devet meseci ove godine u odnosu na 2016, i dodao da je TONS zajedno sa Turističkom organizacijom Srbije krenuo u kampanju kako bi se Novi Sad promovisao, a dve titule koje je Novi Sad osvojio, za Omladinsku prestonicu Evrope 2019. i Evropsku prestonicu kulture 2021, biće, prema njegovim rečima, jak argument u turističkoj promociji.

  • Ana

    16.11.2017 09:20
    A, jeste.i ja se pitam,zar ne mozemo da imamo Zimski festival?Nekako lepse zvuci,zar ne?
  • goran

    15.11.2017 23:05
    Mora biti Winter Fest, a ne Zimski festival...
  • hmm

    15.11.2017 15:55
    @privilegovan

    Sarkasticni ste ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti