Egereši: Vojvodina više nije najrazvijenija

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši ocenio je da je 2010. bila teška godina, te da je zabrinut zbog malog budžeta kojim će u 2011. godini raspolagati pokrajinska administracija.
Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši ocenio je da je 2010. bila teška godina, te da je zabrinut zbog malog budžeta kojim će u 2011. godini raspolagati pokrajinska administracija.

"Iako je po prvi put uvažena odredba Ustava Republike Srbije kojom se predviđa da Vojvodini pripada 7 odsto budžeta Republike Srbije, to nije dovoljno i naš budžet nije razvojni. Bužet  Vojvodine iznosi 600 miliona evra, što donekle može da spreči dalje propadanje pokrajine,
ali ne može da omogući njen ubrzani razvoj", rekao je Egereši i dodao da je siguran u to da "stotinu najbogatijih ratnih profitera i tajkuna ove zemlje ima veći budžet od cele Republike Srbije, a da pojedini sami imaju veći budžet od Vojvodine".

"Zbog toga ne govore istinu oni koji tvrde da je Vojvodina najrazvijeniji deo Srbije. Ona više to nije", rekao je Egereši i dodao da u 2010. godini industrijska proizvodnja u Vojvodini nije dostigla ni polovinu onoga što je imala 1990. godine.

Egereši je naglasio da je jedini izlaz iz ovakve teške situacije suštinska regionalizacija, decentralizacijia i dalja demokratizacija zemlje.

  • Scotch Bonnet

    28.12.2010 19:58
    Kukanje
    Dragi moji Vojvodjani samo bez kukanja, ako nesto ne valja vi menjajte. Ako ne ide lepo i lagano vi uzmite veci cekic! Dzaba vam ovo olajavanje po internetu, lepo predjite na dela i poboljsajte svoju buducnost. Freedom is not for free.
  • 28.12.2010 18:20
    O cemu ti to?
    Apsurdno je i porediti industrijsku proizvodnju 1990. i 2010. kada znamo da danas industrija skoro i da ne postoji, a znamo i zahvaljujuci kome, tj. ko poceo, a ko nas dokrajcio.
  • bns

    28.12.2010 12:20
    Egereši, daj, bre ne lupaj o "suštinskoj regionalizaciji, decentralizacijii i daljoj demokratizaciji zemlje". LOpatu u ruke! Svi mi znamo, sem vas koji ste na vlasti, da je proizvodnja ključ oporavka države. Ali, naravno i vlast koja se ne napaja krvlju svojih građana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti