Kačaru tabloidi doneli prividni uspeh

Novosađani, bar sudeći po istraživanjima agencije SCAN, ne prate rezultate koje postižu ovdašnji klubovi, niti prate koliko su uspešni novosadski sportisti.

Novosađani, bar sudeći po istraživanjima agencije SCAN, ne prate rezultate koje postižu ovdašnji klubovi, niti prate koliko su uspešni novosadski sportisti. Tako je u anketi, u kojoj je učestvovalo skoro 1.600 ljudi, najviše glasova za najuspešnijeg sportistu Novog Sada dobio fudbaler Gojko Kačar, dok je najuspešniji sportski klub FK Vojvodina!

Kačar je igrao do leta u Herti sa kojom je ispao iz lige, učestvovao na SP u Južnoj Africi u debaklu nacionalnog tima, a novu sezonu počeo je u Hamburgu, bez zapaženijih nastupa. FK Vojvodina je dogurala do finala kupa, bila tek peta u prvenstvu i jesenas ispala iz kvalifikacija za Ligu Evrope od bečke Austrije.
S druge strane, ispod Kačara su ostali Miloš Krasić, izabran za najboljeg igrača italijanske lige prvog dela sezone, ali i osvajači bronzanih medalja na Svetskim prvenstvima, odbojkaš Nikola Grbić i strelac Nemanja Mirosavljev.

Slično su u anketi prošli i klubovi, pa je tako VK Vojvodina po glasovima Novosađana tek na trećem mestu uprkos drugom uzastopnom plasmanu u Evroligu i trećem osvojenom mestu u Evrointer ligi, a na drugom OK Vojvodina, ovogodišnji osvajač kupa.
Sportski novinar Dnevnika Sava Savić smatra da o uspešnosti sportista ne odlučuju postignuti rezultati, već sasvim drugi faktori, poput tabloidnog novinarstva u slučaju Gojka Kačara.

"Građani su prilikom odgovaranja imali više na umu ono što je njegov privatni život, odnosno sa kojom devojkom se zabavlja, a devojke su estradne ličnosti koje mnogo brže dopiru do svesti tih ljudi. Građani znaju da je on dobar sportista, da je reprezentativac i da igra tamo negde u Nemačkoj. A to što mu je klub ispao iz lige i što ima lošu godinu, to ne znaju ili ih ne zanima".

Novinar Večernjih novosti Slobodan Bajić kaže za Radio 021 da i popularnost sporta takođe može biti presudan faktor u odlučivanju.

"Nije tajna da je fudbal najpopularniji sport i otuda činjenica da Novosađani glasaju za fudbalere Vojvodine. Moguće da je na to uticala i dobra jesen, treće mesto u prvenstvu i plasman u polufinale kupa, pa je to razlog da ih neko stavi ispred odbojkaša i vaterpolista".

Savić se slaže sa ovom konstatacijom i dodaje da široj javnosti nisu poznati rezultati i uspesi novosadskih odbojkaša i vaterpolista, ali se zato zna da je FK Vojvodina veliko ime srpskog fudbala. "Vojvodina je "stara dama" i veliko ime, a to što je bila peta nikog ne zanima. Isto kao što nikog ne zanima to što su odbojkaši uzeli kup, a vaterpolisti bili treći u Evrointer ligi".

Bez obzira što većinu građana ne zanimaju dešavanja u lokalnom sportu, uspeh uvek ostane primećen.

Tako su ove godine po oceni SANS-a (Sportska asocijacija Novog Sada) za najbolje sportiste Novog Sada proglašeni Nemanja Mirosavljev i veslačica Iva Obradović, odnosno vaterpolisti Vojvodine i džudistkinje Partizana, dok su odbojkaši Vojvodine najbolji kolektiv u celini. (S. Krajnović)

  • Risto

    31.12.2010 02:34
    Da li samo Kacaru?
    Sudeći po istraživanjima agencije SCAN, novosadjani ne samo da ne prate rezultate koje postižu ovdašnji klubovi i koliko su uspešni novosadski sportisti. Najmanji problrm je fudbaler Gojko Kačar.
    Prisetite se ostalih pobednika i ocena iz istrazivanja ove agencuje objavljenih poslednjih dana. Od zute vode do najuspesnijh privrednika, politicara i sl.
  • Svitac

    30.12.2010 19:35
    FK Vojvodina objektivno JESTE najbolji kolektiv sportski srozanog i devastiranog grada Novog Sada, ma šta drugi mislili o tome. Sadašnji tim verovatno je najkvalitetniji u poslednje dve decenije. U svojim redovima Voša ima ekstremno darovite fudbalere, poput Brkića, Mojsova, Trajkovića, a posebno Medojevića, Mitoševića, Kataija. Zapamtite ova imena, jer im svima predstoje velike karijere na evropskom nivou, a na njihovim se utakmicama još kako ima šta videti. Odbojkaški klub, s druge strane, skupina izrazito loše (čitaj-preko veze) selektiranih igrača, luzerskog trenera i samohvale uprave, dotakao je dno svoga postojanja, o čemu najbolje svedoči podatak da ih sa tribina obično bodri najuži krug rodbine, devojaka i prijatelja, uz dodatak grupice vedrih osoba umno ograničenih sposobnosti, među slaninarima poznatih kao RED DEBILS. Osvojen Kup u poluamterskoj konkurenciji nije nikakvo merilo.Uostalom, zapitajte se kada je velika sala poslednji put bila puna?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti