Štrand postaje veliki vajarski atelje

Novi Sad će krajem ovog meseca dobiti prvi ''Park skulptura'', koji će biti postavljen na Štrandu. Gradsko zelenilo i udruženje ''Suburbium'' organizovaće Međunarodni simpozijum vajara, koji počinje u subotu, 18. aprila i trajaće deset dana.
Prema rečima direktorke Zelenila Snežane Repac, deo Štranda ispod Mosta slobode biće pretvoren u atelje pod vedrim nebom, a šest vajara iz Novog Sada, Berlina i Sofije će raditi skulpture od posečenih stabala topole.

Simpozijum vajara je nazvan ''Dunav i drvo kao baština - urbani eksperiment in vivo''. Poslednjeg dana manifestacije, tačnije 28. aprila, biće održan okrugli sto -  "Igre sa gradom".  Prvi "Park skulptura" u Novom Sadu biće otvoren istog dana i ostaće trajno na gradskom kupalištu.

  • dada

    17.04.2009 00:36
    Dugotrajna topola?
    Citiram: "Prvi "Park skulptura" u Novom Sadu biće otvoren istog dana i ostaće trajno na gradskom kupalištu.". Ne mogu da verujem. Skulpture od topole će ostati trajno? Yeeeeeeeeeeeee! Ovako nešto do sada nismo imali. Dobar, dobar!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti