U Novom Sadu 29.000 nezaposlenih

U Novom Sadu bez posla je krajem prošle godine bilo 29.205 ljudi, dok je broj nezaposlenih na području Južnobačkog okruga premašio 65.000, podaci su novosadske filijale Nacionalne službe zapošljavanja.

U Novom Sadu bez posla je krajem prošle godine bilo 29.205 ljudi, dok je broj nezaposlenih na području Južnobačkog okruga premašio 65.000, podaci su novosadske filijale Nacionalne službe zapošljavanja.

Potražnja za radnicima u ovom periodu bila je izuzetno mala, a jedina zanimanja "na ceni" bila su iz sektora građevine, posebno rukovaoci dizalicom i armirači.

Među nešto traženija zanimanja u Novom Sadu i Južnobačkom okrugu tokom prošle godine spadali su farmaceuti, specijalisti radiolozi, kao i oftalmolozi.

Najmanje traženi bili su diplomirani pravnici, turizmolozi, turistički tehničari i grafičari, a među "viškom" su i završeni gimnazijalci, ekonomski i poljoprivredni tehničari, kao i proizvođači bilja. Među nezaposlenima u Novom Sadu najviše je srednjoškolaca, visokoobrazovanih osoba, a posao u prošloj godini tražilo je i pet doktora nauka.

  • 14.01.2011 08:18
    Tehnološki višak
    Pošto Gradonačelnik pominje privatizaciju nekih JKP npr. LISJE, ZELENILO, SPENS, STAN, PUT... za očekivati je da se ova cifra uveća za npr.6000 sada zaposlenih u gradskom javnom sektoru, da bi ojačao privatni sektor DEMOKRADIJE, a da bi se nekom drugom(NIKOME) ostavili nezaposleni na brigu(razmišljanje).
  • 14.01.2011 07:42
    Kad bi svi imali za Nadbanticeve tarife, svi bi imali posao i nezaposlenost bi bila mnogo manja.
  • prolaznik

    14.01.2011 02:11
    Planska privreda
    Srbiju preselili u Beograd,A celu Vojvodinu u Novi Sad.Slobono trziste zaposljavanj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.