"Đorđe Natošević" najbolja škola

Ovogodišnju Svetosavsku nagradu za najbolju školu dobila je novosadska Osnovna škola "Đorđe Natošević".
Ovogodišnju Svetosavsku nagradu za najbolju školu dobila je novosadska Osnovna škola "Đorđe Natošević".

Ovakvo priznanje, kako kaže direktor Nedeljko Đorđić, zaslužili su mnogobrojnim aktivnostima i nastojanjima da stvore što bezbedniju, uređeniju i svestraniju školu, piše "Dnevnik".

"Svi zaposleni u nastavi, ali i čistačice, tetkice i ostalo vannastavno osoblje načinom na koji rade posao doprineli se da se svrstamo u najbolje škole. Sad imamo obavezu i odgovornost da očuvamo postignute standarde i da ih dalje unapređujemo", rekao je Đorđić.

U obrazloženju nagrade, između ostalog, istaknuto je to da je ova škola prošle godine imala devet prvih mesta na republičkim takmičenjima, da je među prvima ušla u projekat "Škola bez nasilja", da je uključena u nekoliko međunarodih projekata, domaćin brojnim seminarima i edukacijama. Takođe, zgrada škole dobro je obezbeđena, ograđena, dobro je organizovan produženi boravak i ishrana đaka.

A program daljinskog učenja daje mogućnost učenicima da, ukoliko su duže bolesni ili iz bilo kojeg opravdanog razloga duže izostaju iz škole, sa sajta škole mogu da skinu zadatke i lekcije, kako bi ih prešli kod kuće.

U školi se danas uče engleski, francuski, ruski, slovački i ukrajinski, a nakon otvaranja novog smera kineskoj jezika u Karlovačkoj gimnaziji, u ovoj školi bi mogao da počne da se uči i ovaj jezik. Škola sarađuje sa mnogim fakultetima, Muzejom grada, Gradskom bibliotekom i raznim organizacijama poput Crvenog krsta i Pokretom gorana.

Svetosavske nagrade dodeljuje Ministarstvo prosvete ustanovama i pojedincima zaslužnim za doprinos razvoju obrazovanja u Srbiji.

  • Vaskez NS

    31.01.2011 14:03
    @Djaci i mame
    Džipovi ne bi bili problem da nisu tamo gde im nije mesto - u 16:30 u kolovoznim trakama ul. Maksima Gorkog i na trotoaru rasksrnice sa S. Marinković gde im je zabranjeno i zaustavljanje i parkiranje. Bahato kršeći Zakon ove "novokomponovano uspešne" mame i tate daju "odličan" primer, a uz to što sužavaju prolaz ulicom i zaklanjaju njenu preglednost ugrožavaju bezbednost i svoje i tuđe dece koja je prelaze.
    Pitam se samo jel bi toj nji'ovoj "svilenoj" deci noge otpale da možda u školu dođu peške ili GRAS-om, kao što su deca nekad radila...ili ih je malo frka da im tako "pošteno" stečene advokatske i doktorske novce u ovoj siromašnoj zemlji neko nepošteno "otme" preko njihovog potomstva...
  • Fitch

    31.01.2011 11:38
    Imam dosta prijatelja koji su išli u ti školu i kad bolje pogledam, stvarno, svi su poupisivali dobre srednje škole i dobre fakultete. Pametni, normalni mladi ljudi :)
  • ivan

    30.01.2011 21:12
    secanje
    Kao i svugde postoje usponi i padovi. Medju prvim generacijama kako je skola otvorena bio sam i ja. Tada su tu u tu skolu isla deca svih visokih politickih funkcionera ,a u zbornici sedeli Mara Doronjski , Milica Mrkovic, Zlata Crevar...
    Vec pomenute legende Basic, Vlcek, Kralik....
    Jeli smo zuti sir iz konzerve i svake nedelje je skola ugoscavala neku delegaciju iz prijateljskih zemalja. Cetvrtkom je nastava trajala 3 casa i onda se prikazivao film za celu smenu....
    Secam se inekih kasnijih vremena kada su se po novinama povlacila imena nekiih clanova kolektiva.
    A danas ova nagrada neka sluzi na cast onima koji su je dobili

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti