Dan blizanaca danas u Rektoratu

Dan blizanaca održaće se danas, 30. juna, u Rektoratu.
Dan blizanaca danas u Rektoratu
Foto: 021.rs
Događaj organizuje Centar za bihejvioralnu genetiku Filozofskog fakulteta.
 
Dan blizanaca je manifestacija koja se ove godine prvi put organizuje, a njen osnovni cilj je izražavanje zahvalnosti velikom broju blizanaca koji su do sada učestvovali u prvoj blizanačkoj studiji koju sprovode nastavnici i saradnici Filozofskog i Medicinskog fakulteta u Novom Sadu.
 
Blizancima koji su učestvovali u istraživanjima u okviru projekta "Nasledni, sredinski i psihološki činioci mentalnog zdravlja", čija je koordinatorka prof. dr Snežana Smederevac, biće uručen sertifikat o zigotnosti zasnovan na DNK analizama, a biće izvučeni i ovogodišnji dobitnici nagradne igre za sve blizanačke parove koji su učestvovali u istraživanju u periodu od juna 2017. godine do maja 2018. Nagrade su dve karte za Exit.
 
Ove godine Centar za bihejvioralnu genetiku, čiji koordinator je prof. dr Petar Čolović, počinje ispitivanja s maloletnim blizancima. Dan blizanaca će omogućiti roditeljima da se upoznaju s ciljem ispitivanja i mogućnošću da prijave svoje blizance u Registar blizanaca.
 
Program manifestacije će takođe obuhvatiti predavanja za roditelje blizanaca i zabavni program za decu.
 
Program će početi u 11 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti