Sve više škola u potpunom štrajku

Pojedine novosadske škole u potpunosti su danas obustavile nastavu, a u nekim je otvoren dnevni boravak za decu koju su roditelji poslali na nastavu.

Pojedine novosadske škole u potpunosti su danas obustavile nastavu.

Takav je slučaj u Osnovnoj školi "Đorđe Natošević" gde se od danas nastava ne odvija, ali je organizovan dnevni boravak. Nastava je od danas potpuno obustavljena i u gimnaziji "Svetozar Marković".

Srednja ekonomska škola je danas skratila časove na pola sata, a tako se radi i u osnovnim školama "Đura Daničić", "Žarko Zrenjanin", "Sonja Marinković", "Jovan Popović", "Miloš Crnjanski" i "Vuk Karadžić". U ovim školama za sada nije u planu da se potpuno obustavi rad, dok od srednjih škola normalne nastave ima samo u Jovinoj gimnaziji. To znači da je u potpunom štrajku oko 70 odsto škola na teritoriji Novog Sada.

U Gradskoj upravi za obrazovanje ističu da je moguće da ukoliko štrajk potraje dođe do prekrajanja školskog kalendara. Prosvetari traže povećanje plate za 24,5 odsto do kraja godine, što podrazumeva 20 milijardi dinara veća budžetska sredstva od predvidjenih.

  • Dete Prosvetnog Radnika

    03.02.2011 20:25
    @ Veronika
    Apsolvent drago mi je... ;)

    Ne znam ko vas pljacka za te casove po tarifi od 800 za 45 minuta a i da uzimate svi dvocas je vas stav ili pak zahtev vaseg sigurno poreski prijavljenog nastanika ...

    Ja znam profesore koji drze za studente po 700 RSD 1h i rade svoj posao jako dobro...

    Racunica se zove tekstualni zadatak...

    Na posletku ako je to tako unosan posao, zasto svi ne odrze po 4 dvocasa na dan, i eto 180.000 za mesec dana uz manje posla? A od toga moze i da se zivi i da se uplate i socilano, i dohodak i sve. Boze bas su LUDI sto rade u skolama...

    Uostalom, vi kao roditelji sve to prosli, skolu i bla bla, sto im vi ne ucite svoje dete nego pizdite jel neki ljudi znaju kako i imaju znanja da se snadju ?
  • Veronika

    03.02.2011 18:30
    Dete prosvetnog radnika
    Mala, vise bih volela da je tvoja majka odgovorila na moje opaske, no sto si nam iznela neku glupu i nerazumljivu racunicu. Primo- cas za 800 din traje 45 min, a vecina nas uzima 90 min za 1500 din. Ostavi se filozofiranja o radnim i neradnim danima, jer se casovi daju i vikendom. Ako se ima samo 2 daka dnevno, hoces li uspeti sracunati koiko to dode? Da ti pomognem , to ti izade 90.000 din. Kao sto vidis, pogresila sam, ali na manje s obzirom da su oni koje znam prebukirani. Nisi nam rekla da li su casovi tvoje majke prijavljeni na poreskoj deklaraciji? A treba vam jos preko tude grbace! To se zove pohlepa.
  • Nastavnik

    03.02.2011 16:13
    @E:T
    Takodje je u ljudskoj prirodi da se poredi sa boljim, a ne gorim od sebe. I izem ti poredjenje koje izjednacava posao nastavnika sa poslom u igraonici, menjacnici. Slicnost je u tome da se u oba slucaja radi o fakultetski obrazovanim ljudima i slazem se da je veoma tuzno sto se visoko obrazovan covek mogao zaposliti samo tamo.
    Kada ovako poredite, da li ste uopste svesni sta izjednacavate? Samo ste ilustrovali svoj bes i nista vise. I verujem da je vas bes isti kao i moj. Odraz dugotrajnog nezadovoljstva i nemoci.
    I ako iko misli da se u oglodanim skolama moze pruziti visoko kvalitetno obrazovanje, grdno se varate.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.