Postupi drastično, odvoji plastično

JKP "Čistoća" pokrenula je kampanju pod sloganom "Postupi drastično, odvoji plastično" koja ima za cilj edukaciju građana o važnosti reciklaže i čuvanja životne sredine.

JKP "Čistoća" pokrenula je kampanju pod sloganom "Postupi drastično, odvoji plastično" koja ima za cilj edukaciju građana o važnosti reciklaže i čuvanja životne sredine. Na ulazima u zgrade postavljaju se plakati, a u poštanskim sandučićima će se naći letak kampanje.

- Kampanja je deo projekta uvođenja primarne separacije PET ambalaže u Novom Sadu, koji je započet sredinom 2009. godine, postavljanjem posebnih PET spremišta namenjenih za odlaganje isključivo ove vrste otpada. Čistoća je, u skladu sa finansijskim mogućnostima, ulagala sredstva u razvijanje ovog projekta, tako da se u ovom trenutku širom grada u kolektivnom tipu stanovanja nalazi ukupno 450 PET spremišta, a u magacinu preduzeća je spremna količina od novih 120 komada, koja će biti postavljena čim se podigne temperatura vazduha i prolepša vreme - izjavila je rukovodilac Službe marketinga Milica Vlaisavljević.

Svih 450 spremišta, koja su do sada postavljena, nalaze se u delovima grada sa kolektivnim tipom stanovanja: Liman I, II,III i IV, Nova i Stara Detelinara, Avijacija, kvart između Bulevara Kralja Petra I i Bulevara Jaše Tomića, Sajmište, Grbavica i Novo Naselje. Nove količine PET spremišta biće postavljene na Podbari.

U PET spremišta treba odlagati providnu plastičnu ambalažu svih boja, kao što su flaše od mineralnih voda, sokova, osvežavajućih pića i slično, kao i plastične flaše u koje se pakuju mleko i jogurt. Na takvoj ambalaži mogu se naći oznake - krug u kojem piše PET ili trougao koji simboliše reciklažu sa upisanim brojem jedan u sredini.

  • @Nije bitno

    02.02.2011 18:21
    uradi to za ocuvanje zivotne sredine, a ne za svoj dzep. ja nikad nisam videla da stavljaju sve u isti kontejner.
  • Nije bitno

    02.02.2011 14:43
    Alo bre!
    A 'ocete l' vi poceti nama da placate to sto vam mi izdvajamo i dajemo? Ja samo ne znam kada ce ovim mojim sugradjanima doci iz du..ta u glavu...
    Pa svuda u svetu, pa cak i u Beogradu, onaj ko hoce sekundarne sirovine izdvojene i na tacni, mora to i da plati!
    Jedino mi Novosadjani poslusno izdvajamo PET ambalazu i serviramo CISTOCI na gomilu, a ona onda obrce nase pare!
    Zar nisam ja platio tu plasticnu flasu koka-kole i zar ja ionako ne placam CISTOCINE usluge, pa sad jos i da im omogucavam da dobiju lovu za flase koje sam ja platio!!??
    Pa zar se otpadni papir nije otkupljivao nekada u PAPIR SERVISU? Zar se otpadno gvozdje ne otkupljuje u DJAKOVICU i slicnim firmama?
    Ako vec ne mogu da dobijem novac za to sto izdvojim i serviram CISTOCI, onda neka sami izdvajaju na deponiji iz ukupnog otpada. Ionako je Novi Sad silne pare dao za izgradnju postrojenja za separaciju otpada, a i tu se neko dobro ogazdio. Cek samo da se pokrene prica kao za KOLUBARU.
    Kakav paradoks, a mi cutimo!
  • gledala sam ...

    02.02.2011 14:23
    sa prozora
    Gledala sam sa prozora majstore: došli kamionom smećarom, prvo ubacili smeće iz metalnih kontejnera, onda je jedan zaronio u kontejner sa PET flašama i izbacio flaše van kontejnera, pa su ih sve ubacili u isti kamion. Odlična primarna separacija PET ambalaže, a sekundarno sve na čičinu gomilu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti