Voda ruši kuće, vlast ćuti

Podzemne vode i atmosferska kanalizacija u prigradskim naseljima stvaraju toliko problema, da se pojedinim meštanima zbog vode obrušavaju kuće.

Podzemne vode i atmosferska kanalizacija u prigradskim naseljima stvaraju toliko problema, da se pojedinim meštanima zbog vode obrušavaju kuće.

Zuzana Silko iz Kisača živi u kući sagrađenoj od trošnog materijala i kaže da opravke, koje ona i ćerka s kojom živi mogu da isfinansiraju, ne znače mnogo: "Jednostavno otpada zemlja i zid se spušta. Bio je majstor, podupro je, ali kaže da će se zid srušiti. Strašno, ne smem ni da gledam. Ja sam težak bubrežni bolesnik i nemam gde da idem".

Silko kaže da Kisač velikih problama s vodom ima četvrti put u poslednjih 10 godina. Tvrdi da je pomoć države stigla samo jednom, ali da je njenu porodicu zaobišla, kao i da je pomoć upućena domaćinstvima koja nisu imala štetu. U četvrtak nemerava da se obrati Centru za socijalni rad, ali to neće biti prvi put da se obraća državnim organima za pomoć.

"Pre tri meseca poslali smo svu dokumentaciju gradonačelniku. Dan danas nema odgovora. Toliko smo molili. Kako ih sramota nije. Kad im trebaju glasovi, tu su, a kad treba da se pomogne, nigde ih nema", kaže Zuzana Silko.

I Radio 021 se obratio gradskim vlastima s pitanjem – da li će porodici Silko, ali i drugim ugroženim domaćinstvima uputiti pomoć, ali iz kabineta gradonačelnika odgovor do danas nismo dobili.

Podsetimo da nam je samo u Zavodu za izgradnju grada potvrđeno da će se ovo preduzeće postarati da reši problem s vodom koja se u Kisaču zadržava u kanalima. Problema bi trebalo da bude manje i na njivama. U "Vodama Vojvodine" su nam rekli da će ove godine raditi na održavanju kanala u novosadskom ataru, ali da čekaju da Vlada Vojvodine usvoji plan koji su joj prosledili. (D.S.)

  • janko

    06.02.2011 21:17
    @BranislavNS
    takvi kao ti ostale srBende su jos za vremena onog pod lipom i vojvode od sampite i zardjale kasike pokusale da naprave razdor koji ti spominjes medju VOJVODJANIMA (SRBIMA I OSTALIM VOJVODJANIMA), ali tvoja pamet se toga ne seca. ali,nazalost vas sake jada u tome niste uspeli. SRBI, MADJARI, SLOVACI I OSTALI VOJVODJANI i dalje slozno zive iako srBende stalno nesto potpiruju, ali nece uspeti.... da li se tvoja pamet seca, napr. hrtkovaca, sta ste sve sa svojim idolom tamo cinili.... i ti ondak pricas o nekom razdoru... ma pokrij se usim, ti i takvi kao ti
  • BranislavNS

    06.02.2011 20:12
    Janko -- cenzura
    Ne smete puštati komentare kao što su Jankovi,pravi razdor između naroda u Vojvodini-Srbiji.
    Na žalost,ne znam kad će to stati. :(
  • janko

    06.02.2011 17:28
    @Mirko
    kao pravi ser-Benda izvrces reci... ko je ovde spomenuo SRBE. SRBI kao i ostali VOJVODJANI ostaju svi na svom u NASOJ VOJVODINI, a vi (srBende, patriJoti i ser-Bende) sacuvajte sendvice koje ste nam tako zdusno spremali za sebe kada se vratite svojoj majcici uzaS-u. I vec jednom shvatite razliku izmedju SRBA i sr(ser)-Bendi, nije to isto treba da razumete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti