Najavljena ulaganja u ustanove kulture

Član Gradskog veća zadužen za kulturu Andrej Bursać najavio je odbornicima Skupštine grada da se u 2011. godini planira ulaganje u nekoliko gradskih ustanova kulture, među kojima su prva faza izgradnje Istorijskog arhiva Grada Novog Sada, uvođenje video nadzora i alarmnog sistema u Muzej grada i rekonstrukcija Velike sale Pozorišta mladih.
Član Gradskog veća zadužen za kulturu Andrej Bursać najavio je odbornicima Skupštine grada da se u 2011. godini planira ulaganje u nekoliko gradskih ustanova kulture, među kojima su prva faza izgradnje Istorijskog arhiva Grada Novog Sada, uvođenje video nadzora i alarmnog sistema u Muzej grada i rekonstrukcija Velike sale Pozorišta mladih. Prema njegovim rečima, očekuje se da će ove godine u toj sali biti zamenjeni podovi i elektroinstalacije.

"To je, međutim, samo deo onoga što bi trebalo uraditi u Velikoj sali i za šta su projekti urađeni još prošle godine", kaže direktor Pozorišta mladih Zoran Đerić. "Imamo projekte za kompletnu restauraciju Velike sale. To podrazumeva uređenje scene, gledališta, fundusa i garderoba", dodaje Đerić.

Kako je rekao, u Pozorištu najpre čekaju da se takva namera Grada ozvaniči u Službenom glasniku, a zatim da se raspiše tender za izvođače radova. "Nadamo se samo da će rekonstrukcija sale biti završena tokom leta kako redovan rad pozorišta ne bi bio remećen", kaže Đerić dodajući da su i prošle godine očekivali sređivanje Male sale tokom leta, ali da novac  nije bio uplaćen na vreme.

Na rekonstrukciju Male sale čekalo se više od godinu dana nakon što je protivpožarna inspekcija utvrdila da ona nije bezbedna za glumce i posetioce zbog dotrajalih elektroinstalacija. Bursać je objasnio tada da problem nije novac, koji je opredeljen u okviru gradskog budžeta, nego da su kašnjenje izazvale javne nabavke.

  • Tina

    03.02.2011 14:14
    EPS Pozoriste
    EPS POZORISTE-pozoriste boducnosti!!
    Dok glumci ne otvore EPS Pozoriste - Kolibara nema im spasa !
  • Sminkerka

    03.02.2011 11:11
    Sminkanje mrtvaca
    Uvek se sminka neki mrtvac!
  • Rina

    02.02.2011 23:57
    Kultura je nadogradnja. Na cega? Egzistencionalnu borbu za prezivljavanjem i borbu protiv kriminala???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti