Policija u štrajku, šalteri ne rade

Novosađani i stanovnici prigradskih naselja od jutros ne mogu da predaju zahtev za izradu ličnih dokumenata niti da svoja dokumenta preuzmu, jer nijedan šalter ne radi zbog štrajka Nezavisnog sindikata policije.

Novosađani i stanovnici prigradskih naselja od jutros ne mogu da predaju zahtev za izradu ličnih dokumenata niti da svoja dokumenta preuzmu, jer nijedan šalter ne radi zbog štrajka Nezavisnog sindikata policije. Takva situacija je u šalter salama na Limanu II, u centru i u Šajkaškoj ulici.

Mnogi građani su ostali da sede u šalter salama, u nadi da će ih neko primiti, jer su jedva uspeli da uzmu slobodan dan kako bi mogli da izvade dokumente. Kosta Perković iz Kisača je u šalter salu na Limanu došao sa bolesnom suprugom.

"Šta da vam kažem, žena mi je bolesna, mora da ide kod lekara, a trebaju nam dokumenti. Isplanirali smo da dođemo danas, platili 400 dinara za put, a sad smo ovde u nebranom grožđu. Šta da radim, da idem kući? Bolje da sačekamo, možda nas neko i primi...", nada se Perković.

Kako za 021 kaže predsednik štrajkačkog odbora sindikata policije za Novi Sad, Jovica Bajić, policajcima je žao zbog neprilike u kojoj su se našli građani, ali veruju da će ih razumeti i pokazati solidarnost.

"Ja ponovo moram da se izvinim građanstvu zbog problema u kojima su se našli, ali isto tako molim da nas naši Novosađani razumeju. Mi zaista nećemo početi da radimo dok nam zahtevi ne budu ispunjeni", moli za razumevanje Bajić.

Prema njegovim rečima, građani koji su ostali u šalter salama mogu tu i da ostanu, nadajući se prestanku štrajka, međutim, kako kaže, još uvek se ne nazire dogovor sindikata i Vlade, tako da im savetuje da ipak dođu po završetku štrajka.

"Ove sugrađane koji sede u šalter sali niko neće isterati ili nešto tako. Jednostavno, pregovori za sad ne pokazuju rezultate, tako da se dogovor sa Vladom ne nazire, a pre nego što nam ispune sve zahteve, nećemo početi da radimo", kaže predsednik štrajkačkog odbora.

Policajci zahtevaju povećanje plata za 40 odsto i poboljšanje uslova rada. Pored toga, traže i potpisivanje posebnog kolektivnog ugovora i njegovu primenu najkasnije do maja, hitnu promenu Zakona o policiji, kao i brzo opremanje policajaca novim uniformama i drugom opremom. (M.S.)

  • Kolesar - Janjušević

    06.02.2011 15:38
    MI CEMO POMOĆI !!

    Samo recite koliko da uplatimo, a može i u koferčetu!

    http://www.danas.rs/danasrs/politika/kolesar_i_janjusevic_nisu_krivi.56.html?news_id=206481
  • novosađanka

    05.02.2011 00:10
    ma nemojte!
    Kao da su jedva dočekali da se otarase gužvi, pa su pod hitno zatvorili šaltere-zbog štrajka! I ovako ih nigde nema po ulicama,a dobijali su od NS onoliko opreme-Pežoe,motore,šalter salu na Limanu...Štrajkovali su oni i pre zvaničnog štrajka!
  • @Pera

    04.02.2011 06:18
    U pravu si Pero u svemu sem u jednom: kada bi otpustil ove sto su sada zaposleni pa primili nas nezaposlene dali bi nam duplo manje plate kao "pripravnicima".Onda bi mi krenuli da strajkujemo pa bi i nas otpustili da opet prime one prve, pa onda njima jos manju platu i tako ukrug...ne bi verovao koliko nasa vlast ima maste.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti