Sprema se štrajk i u zdravstvu

Posle prosvete i policije, štrajka će, po svemu sudeći, biti i u zdravstvu.  
Posle prosvete i policije, štrajka će, po svemu sudeći, biti i u zdravstvu.

Kako za 021 kaže predsednik Sindikata zdravstva za Južnobački okrug, Dalibor Stepanović, razlog za štrajk je loš materijalni položaj i odsustvo dijaloga Vlade i sindikata.

"Mi smo još sredinom decembra poslali naše zahteve premijeru i resornom ministarstvu, ali nismo dobili zadovoljavajući odgovor. Zato ćemo uskoro imati sastanak u Beogradu, nakon čega ćemo znati više kako će štrajk izgledati", najavljuje ovaj sindikalac.

Stepanović navodi da se njihova profesija dovodi do prosjačkog štapa, jer ogroman broj lekara prima platu kojom ne može da zadovolji osnovne potrebe.

"Kada je objavljen iznos najnovije potrošačke korpe, zaključili smo da većina naših kolega ima primanja koja su ispod ove granice, što je nedopustivo", ocenjuje Stepanović. (M.S.)

  • Deleteboy

    04.02.2011 19:13
    Ja cu podrzati samostalni sindikat politicara ako rese da izadju na ulicu zbog sve manjih sredstava sa kojima mogu da rade
  • Pera šumar

    04.02.2011 17:32
    onome ko se našao prozvan..
    Ko je rekao da mi je dobro,pa odavno ste mi se svi smučili.Ali zar Vas nije sramota da Vi koji dobijate naše pare tražite JOŠ.Pa dokle više!
    Najkorumpiraniji slojevi našeg društva štrajkuju.
    Profesori.. afera "INDEX" ,kao nije istina?
    Panduri.Pune novine slika korumpiranih "čuvara reda "i oni hoće JOŠ
    Doktori ,voleo bih da dobijamo bruto platu i da biramo da li hoćemo da uplaćujemo zdravstveno.Gospodo kolika bi onda bila vaša primanja...šta mislite?Što da vam plaćamo kad i ovako sve kod privatnika radimo.Oni ne štrajkuju zar ne ?
    Samo još carinici da vam se pridruže i to je to.
  • JO-u i Petru Šumaru

    04.02.2011 08:55
    Obecanje ludom radovanje!

    http://www.youtube.com/watch?v=XLRpj4HPBLg

    http://www.youtube.com/watch?v=moN6WAIC40I


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti