Štrajkuju radnici mesare Kolbis

Oko 160 radnika novosadske Fabrike mesnatih proizvoda "Kolbis" štrajkuje od sredine januara jer nisu primili osam plata, i doprinosi im nisu uplaćivani od 2004. godine.
Oko 160 radnika novosadske Fabrike mesnatih proizvoda "Kolbis" štrajkuje od sredine januara jer nisu primili osam plata, i doprinosi im nisu uplaćivani od 2004. godine. Predsednik sindikalne organizacije u fabrici, Dušan Mićunović, kaže za Radio 021 da Kolbis ima sve dozvole za izvoz u Evropsku uniju, a ovako će najverovatnije biti zatvoren.

"Kolbis je dobra fabrika koja bi mogla fino da radi. Međutim, mi stvarno ne znamo šta je sadašnje i prethodno rukovodstvo učinilo da dođe do ovoga. Znamo samo to da su nas doterali dotle da ćemo bukvalno završiti na ulici", smatra Mićunović.

"Kolbis" je od 2007. godine u većinskom vlasništvu kompanije iz Slovenije, a račun je od 2008.  bio u blokadi zbog čega radnici do maja prošle godine nisu primali plate. U istom periodu je obnovljena proizvodnja ali to nije dugo potrajalo.
  • Jova

    04.02.2011 21:35
    Dobri ljudi,
    Posaljite nam malo kafe i `leba,
    zahvalni Strajkaci!!!!
  • 04.02.2011 17:52
    kupiže vas AGROŽIV ... samo zamolite PAJTIĆA
  • Aleksa

    04.02.2011 13:59
    steta
    Podrska radnicima, naravno, ujedno žao mi je jer sam redovni kupac mesa i mesnih prerađevina u mesarama KOLBIS, i stvarno imaju odličan asortiman.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti