Protest na Slanoj bari zbog seče šume

Stanovnici Mesne zajednice "Slana bara" već treći dan protestuju zbog nejasne situacije u vezi sa sečom šume, koja se nalazi na prostoru između Primorske ulice i kanala Dunav- Tisa- Dunav.
Stanovnici Mesne zajednice "Slana bara" već treći dan protestuju zbog nejasne situacije u vezi sa sečom šume, koja se nalazi na prostoru između Primorske ulice i kanala Dunav- Tisa- Dunav.

Oni traže da im se objasni šta će se dešavati sa tim zemljištem nakon što stabla budu posečena. Pomenuta šuma je zasađena šezdesetih godina kao sistem odbrane od poplava, ali kasnije je postala, kako kažu, jedini park koji ovaj deo grada ima. U "Vodama Vojvodine" obećavaju da će 96 % površine šume biti ponovo zasađeno, dok će ostatak biti iskorišćen za izgradnju skladišta tog preduzeća.

Žitelji Slane bare poručuju da će protestovati i narednih dana dok situacija sa sečom ne bude rešena. Oni od grada traže da ovaj park, kako ga zovu, srede i postave klupe i dečije igralište.

  • Matori

    06.02.2011 07:46
    I sta sad?
    Nadlezno javno preduzece bi trebalo da se obrati javnosti jer po celom naselju kolaju razne price.
    Ljudima nije jasno sa kim imaju posla, zasto se seku stabla i sta ce se desiti posle sece stabala. Za sada sve lici na aktivnosti neke kriminalno organizovane grupe.

    Vojvodina nema planina i zato joj je svako stablo dragoceno. Ovi delovi grada nemaju ni jedan park a naslanjaju se na koridor 10. U interesu je sire gradske zajednice da se oko koridora 10 formiraju zeleni pojasevi.
  • prolaznik

    05.02.2011 15:20
    @Novosadjanka
    A sta mislite kako bi oni dobijali pare iz budzeta, ako bi sve sto se posadi prezivelo u 1. godini?
  • Marko

    05.02.2011 14:18
    Kao prvo kanale po Vojvodini smo projektovali mi (Kanal DTD).
    Drugo, ta stabla ne sluze u zastiti od poplava.
    Trece poceli su da ih seku kasno uvece ne znam iz kog razloga.
    Cetvrto, ako vec hoce da poseku, istina jedini nazovi park u ovom delu grada na takvoj lokaciji se moze napraviti nesto mnogo korisnije i isplativije, a skladista bi trebala da se prave po ind. zonama kojih hvala bogu ima, ali zvrje prazne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti