Nastavljen štrajk policije

Danas se nastavlja štrajk policije, što znači da ni danas ne rade šalteri za izdavanje ličnih dokumenata na Bulevaru Oslobođenja, u Kralja Petra I, kao ni u Šajkaškoj ulici.    
Danas se nastavlja štrajk policije, što znači da ni danas ne rade šalteri za izdavanje ličnih dokumenata na Bulevaru Oslobođenja, u Kralja Petra I, kao ni u Šajkaškoj ulici. Za danas je najavljen nastavak pregovora predstavnika Nezavisnog sindikata i vlade, a moguće je da se ovom priključi i drugi sindikat kojido sada nije bio u štrajku.

Nezavisni sindikat policije saopštio je da će štrajk policajaca biti nastavljen do ispunjenja zahteva, a to su hitno povećanje zarada, potpisivanje posebnog kolektivnog ugovora, izmena zakona o policiji i opremanje policijskih službenika. U saopštenju štrajkačkog odbora Nezavisnog sindikata policije se navodi da je za ponedeljak zakazan hitan sastanak sa premijerom Mirkom Cvetkovićem, na kojem bi se razgovaralo o štrajkačkim zahtevima. "Nije reč ni o kakvoj uceni, već o borbi za očuvanje osnovnih prava policajaca Srbije", navodi se u saopštenju.

Uz povećanje plata za 40 odsto, Nezavisni sindikat policije traži i nabavku novih uniformi i obuće, izmene određenih članova Zakona o policiji i potpisivanje posebnog kolektivnog ugovora. Štrajk, koji je počeo u četvrtak, organizovan je uz poštovanje zakonskih odredbi, odnosno obezbeđen je minimum procesa rada, što znači da policajci intervenišu samo na osnovu prijava građana, ili ako dođe do neke situacije kada je ugrožena bezbednost.

Policajaci zaduženi za rad sa građanima, odnosno izdavanje ličnih dokumenata i registarskih tablica, posao obavljaju samo u hitnim slučajevima.

  • BS

    07.02.2011 07:36
    DOLAZI SINDIKAT !!

    http://www.youtube.com/watch?v=JDdNq4RdVW0

    http://www.youtube.com/watch?v=d22fNrMITL4
  • 06.02.2011 20:20
    cuvar
    Nemoj tako! Meni su neko vece oprostili kombinaciju telefona i vezivanja.I neces verovati nisu hteli ni za kafu da uzmu pare!
  • B

    06.02.2011 19:23
    Mitologija
    Mitološki deo policije ne štrajkuje, oni redovno skupljaju mi..., ovaj rade svoj posao.
    Štrajkuju samo oni koji po prirodi posla nisu mitolozi, tj. ne skupljaju... ko razume, shvatiće.
    Ne-mitolozi su i šalterski službenici, pa građani ne mogu da izvade dokumente. U normalnim zemljama policija nema ništa sa izdavanjem dokumenata... I ja svašta lupetam, mešam normalne države i ovu smijuriju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti