Radosno detinjstvo do jeseni s novom kuhinjom

Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine će narednih dana završiti tender za izbor izvođača radova na gradnji nove centralne kuhinje Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo".

Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine će narednih dana završiti tender za izbor izvođača radova na gradnji nove centralne kuhinje Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo". Radovi bi trebalo da počnu za nekoliko nedelja a da se završe do jeseni, nakon čega će se konačno rešiti pitanje redovnog snabdevanja svih 67 vrtića obrocima.

- Izgradnjom centralne kuhinje, što je jedna od najznačajnijih investicija u gradu, biće rešen problem ishrane oko 15.000 mališana, koliko ih ima u vrtićima. Kako se u narednim godinama očekuje i povećanje broja dece u vrtićima, imaćemo kapacitete da to pokrijemo jer će u novoj kuhinji moći da se pravi i do 25.000 obroka dnevno, što će obezbediti kvalitetno snabdevanje hranom u narednih 15-20 godina - tvrdi za Blic direktor Borislav Samardžić.

Za ovaj projekat pokrajinski Fond za kapitalna ulaganja izdvojio je 541 milion dinara. Mališane u vrtićima sada hranom snabdevaju dve kuhinje, koje pripremaju znatno više obroka nego što im kapaciteti omogućavaju.

  • Laki

    08.02.2011 09:52
    Bilo bi lepo kad bi ulozili i u kvalitet obroka koja deca jedu a ne svaki drugi brok da bude pasete, virsle i parizer

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti