FOTO: Prosvetari sa Trga traže smenu ministra

Novosadski prosvetari su na današnjem protestu na Trgu slobode u Novom Sadu najavili peticiju za smenu resornog ministra, Žarka Obradovića.
Novosadski prosvetari su na današnjem protestu na Trgu slobode u Novom Sadu najavili peticiju za smenu resornog ministra, Žarka Obradovića. Kako je okupljenim prosvetnim radnicima rekao potpredsednik Sindikata prosvetnih radnika Vojvodine, Ivan Pivnički, oni kao i svi drugi radnici imaju pravo da traže smenu svog šefa.

"Imamo pravo da kažemo da li smo zadovoljni njegovim radom ili ne. Iz tog razloga, u narednim danima ćemo prikupljati potpise za smenu Žarka Obradovića, koju će svi moći da potpišu", kaže ovaj sindikalac. Pivnički dodaje da je većina novosadskih škola u štrajku, ali da je sindikalce najviše pogodila odluka gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" da ne učestvuje u štrajku.

"Dvadeset šest škola u Novom Sadu je u totalnoj obustavi rada. Pedeset pet škola je u zakonitom štrajku sa skraćenim časovima, a četiri ne štrajkuju. Ono što je mene lično najviše pogodilo je činjenica da se među štrajkbreherima našla i najuglednija novosadska škola, Zmaj Jovina gimnazija", navodi Pivnički.

Izlazak na ulice jedini način

Kako za 021 kaže predsednica sindikalnog odbora Medicinske škole, Milka Todić, prosvetari morali da izađu na ulice kako bi pokazali da ih je više od onih koji su odlučili da popuste pod pritiskom Vlade. "Ministarstvo nema ni sluha ni volje da sasluša naše zahteve. Iz tog razloga je izlazak na ulicu bio logična opcija, jer oni moraju da nas vide", kaže Todićeva za naš radio.

Pobunjeni prosvetari održali su danas u podne miting na Trgu slobode u Novom Sadu, nakon čega su prošetali do Jovine gimnazije, uprkos tome što od policije nisu dobili dozvolu za šetnju. Za 18h je dogovoren sastanak svih škola sa teritorije Novog Sada na kojem bi trebalo da bude usvojena odluka većine o obliku štrajka koje bi se svi pridržavali. (M.S.)

  • Interviju

    10.02.2011 08:04
    Leonardo Erdelji, 10.02.2011.
    "Ova dva sindikata koja vuku štrajk, koja nisu prodala svoje ljude, baš tu ću reč da upotrebim, da napravimo zajedničku platformu, a to je to nećemo da odstupimo od onoga što smo zajednički potpisali, to je tih 18 posto, samo ono što su nam ukrali, ništa više.“
  • Interviju

    10.02.2011 08:04
    Tomislav Živanović, 10.02.2011.
    "Evo u novinama vidite vezano za prekršajne prijave protiv ministara koji su nenamenski potrošili sredstva, onda znate koliko su prosvetni radnici jadnici i bednici kad sve saberemo, mi nećemo odustati od ovoga. Štrajk će biti. Ako ministar dovodi obrazovanje do apsurda, mi ćemo na kraju ovom narodu reći da ćemo ministru pomoći jer narod treba da nam pomogne, roditelji, ako žele da imaju kvalitetno obrazovanje, mi stvarno želimo kvalitet.“
  • Jo

    09.02.2011 15:35
    @Vaskez NS
    A ko tebi brani da budeš privatnik pa da i ti imaš para a radnike plaćaš klikerima.nemoj samo da spomeneš poštenje i moral.Svako ima pravo da bira u životu.Neko da zaradjuje pare a neko celog života da čeka tita i partiju da mu udele milostinju.A što se tiče razmišljanja svojom glavom počni ti za početak da misliš kako ti sa svojih 10 prstića da zaradiš neki dinar.Lako je nama kapitalistima skresati korene jedino je problem što platu ja zaradujem a ti je dobijaš

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti