Dan porodice i u Novom Sadu

Međunarodni dan porodice obeležava se danas širom sveta, a ove godine Ujedinjene nacije su taj dan posvetile majkama i porodicama i izazovima u svetu promena. Taj dan je prilika da se analiziraju promene koje su nastale u osnovnoj ćeliji društva, jer sociolozi upozoravaju da je sve više jednočlanih domaćinstava, dok su podaci o natalitetu poražavajući. Generalna skupština Ujedinjenih Nacija je 1993. godine proglasila 15. maj Međunarodnim danom porodice, kako bi se podigla svest o pitanjima porodice i unapredila mogućnosti država članica da pitanja porodica obuhvate u svojim politikama.
Prvi put, ove godine taj datum obeležava i u Srbiji. U Novom Sadu Dan porodice su, u vrtiću ''Bambi'' obeležili ''Radosno detinjstvo'' i Institut za javno zdravlje Vojvodine. Deca su oslikavala mural na temu ''Fotografije iz porodičnog albuma'', a nešto stariji predškolci su pokazivali različita dešavanja u porodici.

Sutra i u nedelju, 17. maja, na Kalemegdanu u Beogradu se održava Festival porodice.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti