Svečanim programom Gradska biblioteka danas obeležava svoj dan

Dan Gradske biblioteke biće svečano obeležen danas, 24. septembra.
Svečanim programom Gradska biblioteka danas obeležava svoj dan
Foto: 021
Program će se održati u Čitaonici Biblioteke u Dunavskoj 1, sa početkom u 12 časova. Uvodnu reč daće direktor Biblioteke Dragan Kojić. 
 
Svečanu besedu "Vukov Rječnik kao istorija srpske kulture" održaće prof. dr Ljiljana Pešikan Ljuštanović. Odrednice iz Rječnika kazivaće Predrag Momčilović, dramski umetnik. 
 
U muzičkom delu programa učestvuju Andrej Balaž (klavir, Srednja muzička škola, u klasi Vitalija Guličuka) i Stela Molnar (klavir, Srednja muzička škola, u klasi Olge Borzenko).
 
Povodom obeležavanja Dana Biblioteke, pripremljene su tri izložbe:
 
- u holu Čitaonice biće otvorena izložba "Šezdeset godina sa vama", posvećena radu ove ustanove u periodu od 1958. godine (kada je, objedinjavanjem rejonskih biblioteka, Gradska biblioteka formirana u današnjem obliku);
 
- na Odeljenju "Đura Daničić" biće postavljene dve izložbe: "Dvesta godina Vukovog Srpskog rječnika" i "Gradskoj biblioteci u pohode: znamenite ličnosti naše kulturne scene – beleške i utisci". 
 
Takođe, Biblioteka svim građanima u ponedeljak omogućuje popust od 50 odsto prilikom upisa tako da će članarina za odrasle građane iznositi 250, a za decu 150 dinara. Članarina važi godinu dana.
  • Pera

    24.09.2018 08:51
    Da li popust za clanarinu vazi i za one koju su nekada bili clanovi ili vazi samo za one koji nisu nikada bili clanovi bioblioteke? :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti