Pekari nespremni za HASAP standard

Samo pet novosadskih pekara ispunjava sve odredbe novog HASAP standarda koji bi do leta trebalo da ispoštuje svaka pekara.
Samo pet novosadskih pekara ispunjava sve odredbe novog HASAP standarda koji bi do leta trebalo da ispoštuje svaka pekara.

To između ostalog podrazumeva da prostor pekare mora da bude odgovarajuće veličine za šta će pojedinim trgovcima trebati nekoliko hiljada evra, piše "Blic". Procena stručnjaka je da bi zbog toga moglo da dođe do zatvaranja velikog broja od ukupnpo 150 pekara koliko ima u gradu.

HASAP standard propisuje kvalitet proizvoda koji se prodaju, kao i stroge higijenske uslove kako bi se obezbedila ispravnost hrane u svim fazama proizvodnje, prerade i prodaje. Ujedno njime se propisuje i nivo higijene radnika, koji će morati da nose posebnu odeću i obuću za posao.

  • xxx

    15.05.2011 20:43
    2x2x2x2x
    Ma koji bre hasap,otimacina para.Pa ukljucite malo mozak ljudi,njima je bitnija tamo neka dokumentacija od kvaliteta hrane.Briga njih za kvalitet a tek za narod...
  • eeee standardi

    20.02.2011 11:44
    HACCP je na ppiru dobar standard, ali ono što te kuće za sertifikaciju tolerišu je neverovatno, tako da HACCP je ovde mrtvo slovo na papiru...
  • sajko

    19.02.2011 18:55
    biti ili nebiti
    snimajuci situaciju oko haccp i trenutno vazeceg zakona sl. glasnik rs br 41 od 15.juna 2010. hasap nije nista stroziji ili komplikovaniji od vec vazeceg zakona mada mozda gresim mada ne verujem! Ovo meni vise smrdi na jos jednu pljacku naroda pogotovu malih restorana ili fast fudova i tome slicno jer ako sprovedes vazeci zakon automatski si sproveo i uslove hasapa ako izuzme papirologija tipa u toku moje smene je bilo sve uredu!!! i za kraj mala informacija za ne upucene prilikom kontrole sanitarne ili veterinarske inspekcije prve 3 stvari koje traze na uvid su: sanitarna knjizica, deklaracija za meso, i racun tj faktura od koga si kupio, a kada krenu dalje da prevrcu hasap je bespotreban primer dolazi sanitarna ulazi kao serif vadi znacku gura me sa prolaza i uskace u kuhinjski blok kao da je diverzant kada u kontroli nije nasla nista da bi kaznila e onda je uzela metlu i zavukla je ispod sudopere koja ima nogice visine desetak santimetara da proveri koliko je pod cist!!!!!! ali sve u svemu ovo se sve svede da svi mi moramo nekome da platimo elaborat hasapa koji je uzasno skup a nedobijamo nista osim fasciklu papira jer ko je postovo zakon do sada hasap mu nece smetati ali ce platiti papir koji mu nista nece znaciti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti