"Rodić" i novosadska SRS pred stečajem?

Kompaniji "Rodić" račun je blokiran već dve godine, i time je ona kompanija sa najduže blokiranim računom.
Kompaniji "Rodić" račun je blokiran već dve godine, i time je ona kompanija sa najduže blokiranim računom.

Njen novosadski ogranak "Rodić trgovina" u minusu je šest milijardi dinara, dok firma koja pripada istoj kompaniji,  "Rodić invest" duguje 4,6 milijardi dinara. Firmi "Rodić transport" račun je blokiran zbog duga od čestiri milijarde dinara. Veliki dužnici su i Sportsko društvo "Vojvodina" čiji je račun blokiran, kao i Gradski odbor Srpske radikalne stranke.

S druge strane, predsednik Gradskog odbora SRS, Đurađ Jakšić, je u svom komentaru za "Press" rekao da nije obavešten da je račun stranke blokiran jer oni nemaju stranački račun u Novom Sadu. On tvrdi da je njihov stranački račun u Zemunu, gde je centrala stranke, a da se izvod Narodne banke Srbije odnosi na adresu stranke od pre pet godina.

U Novom Sadu trenutno ima 655 preduzeća i organizacija čiji su računi blokirani.

  • evo banke

    16.02.2011 10:45
    Kadrovi , kao onaj peMzioner Tošković onomad dok je još bio vaš član , od penzije, izgradiše kuće po Ribnjaku... Mirović viletinu na Glavici ... neka vam bace malo koju kintu !!!
  • Gavra

    16.02.2011 01:22
    Vise nije Rodic..
    nego M-Rodic ... kako se nisam ranije dosetio dzentlmenskog sporazuma ?
  • Gavra

    16.02.2011 01:18
    jadni smo mi ...
    mali privatnici ... Eto ja sam morao zakopati preduzece zbog duga koje su mi nametnule poreske i stranacke vlasti , zbog nekih taksi i kazni koje su bile samo 100.000 din , a nekima se moglo da naprave dugove u milijardama !
    ako se ovakva poreska i zakonska politika nastavi - Srbiji ce ostati samo dugovi , a lisica ce svakako pobeci :))

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti