Posthumno odlikovan policajac Vladimir Grandić

Predsednik Srbije Boris Tadić uručio je u utorak, povodom Dana državnosti, medalje za hrabrost "Miloš Obilić".

Predsednik Srbije Boris Tadić uručio je u utorak, povodom Dana državnosti, medalje za hrabrost "Miloš Obilić". Medalje su uručene sedmorici pripadnika i jednoj pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Vojske Srbije, kao i dvojici građana.

Zlatnom medaljom za hrabrost "Miloš Obilić" posthumno je odlikovan saobraćajni policajac Vladimir Grandić iz Novog Sada, koji je poginuo 11. aprila 2009. godine, kada je pokušao da spreči bekstvo pljačkaša više zlatara.

Zbog ubistva Grandića (30) Specijalni sud osudio je u decembru prošle godine Danijela Tomića (20) na 20 godina zatvora. Sedam članova kriminalne grupe, čiji je Tomić bio član, osuđeno je na ukupno 48 godina i tri meseca zatvora zbog ubistva i pljački tri zlatare.

Kako je rekla predsednica sudskog veća Maja Kovačević, Tomiću se nije mogla izreći strožija kazna, jer je u vreme izvršenja krivičnog dela imao 19 godina, pa ga kao mlađe punoletno lice štiti zakon.

Do ubistva policajca Grandića, kako je navedeno u optužnici, došlo je posle pljačke zrenjaninske zlatare. Grandić je, po dobijanju informacija da je izvršeno razbojništvo i da su pljačkaši krenuli ka Novom Sadu, zaustavio vozilo u kome su se nalazili osumnjičeni. Dok je policajac na nišanu držao jednog od njih, koji je izašao iz vozila, drugi je podstrekao Tomića da puca u Grandića.

U optužnici je navedeno da su okrivljeni, uz pretnju oružjem i primenu sile, opljačkali zlatare u Zrenjaninu, Staroj Pazovi i Požarevcu.

  • dada

    18.02.2011 18:42
    Slava mu
    Komentarišemo ovo i ono. Pardon, ovo, eto niko. A čovek časno radeći svoj posao, dade život! Koliko je samo onih, koji niti pošteno rade svoj posao, niti bi dali nokat (mislim na onaj prerasli deo, koji se inače seče!). Zato, od mene, sve lepo o ovom mladom i časnom čoveku…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti