FOTO: Čekaju na ulici da bi dobili dokumenta

Ispred šalter-sala policije koje nisu radile dve nedelje formiraju se ogromne gužve, a ponovo imamo situaciju i da neki građani dolaze noću kako bi zauzeli mesto u redu.
Štrajk policije je gotov, a ispred šalter-sala koje nisu radile dve nedelje formiraju se ogromne gužve i ponovo imamo situaciju da neki građani dolaze noću kako bi zauzeli mesto u redu. Kako kaže Milan, koga smo zatekli kako čeka na izdavanje dokumenata, sve bi bilo bolje da postoji sistem sa brojevima, kako ne bi morali da čekaju napolju.

"Šta da vam kažem, došao sam pre šest ujutru, a već je bilo puno ljudi. Najveći problem je ova hladnoća, da su nam makar podelili brojeve, pa da možemo da prekratimo vreme u nekom obližnjem kafiću, a ne ovako da se smrzavamo na minusu", kaže ovaj Novosađanin.

Neki od prisutnih sugrađana, ipak, razumeju nastalu situaciju i smatraju kako su veće gužve normalna stvar posle duže obustave rada.

"Pa šta, gužva pa gužva. Mo'š misliti. Posle štrajka, ovo je sasvim normalno, ljudi nisu radili dve nedelje. Da je normalna situacija, ovakvih gužvi ne bi bilo", sleže ramenima momak, koji je bio pri kraju reda.

U policijskoj stanici u Šajkaškoj, gde se izdaju samo vozačke dozvole, gužvi nema. (M.S.)

  • Shomy

    20.02.2011 16:17
    birokratija
    Secam se kad sam vadio svoju prvu licnu kartu, jos u doba socijalizma.
    Iako je sva tehnologija bila pisaca masina, bez problema sam dobio LK za neverovatnih sat vremena.
    Sto vise kompjutera, stampaca, digitalnih aparata i dr. sve je gore. Organizacija je apsolutna nula.
    Nije mi samo jasno kako je glavni i (ne)odgovorni
    za organizaciju tog posla toliko glup i nesposoban , a sto je jos gore oni koji su iznad,to uopste i ne primecuju.
  • 17.02.2011 09:29
    Svugde ama svuge u zapadnoj Evropi policajac je ljubazan/ne znam u stanici policije kakav je prema kriminalcima/ali na ulici je da pomogne gradjaninu iz iskustva to znam i ako ne znam dobro jezik drzave u kojopj sam a policija zna odakle sa, uvek je pomogla za moju nedoumicu gde treba da skrene autom, a dogodilo se i da je policija vozila ispred menej po gradu jedno 5km,kako bi me odvela na moje odrediste...a nasa policija, a njihovi salterski radnici, proto da covek ne poveruje kakvi su uljudni i jos ti zapadnjaci znaju da budu pomalo nezadovoljni njiohovim radom, onda ja kazem, aj dodjite u Srbiju i vadite licna dokumenta bilo koja, a vozacka se dobija tako sto se popuni formular,preda fotka i posle NAJDUZE 7 DANA NA KUCNU ADRESU DOLAZI NOVA VOZACKA,a krstenice se prilikom rodjenja deteta za ceo zivot vaze, jer ja sam uvek ja, i NE TREBA IZNOVA DOKAZIVATI
  • R

    17.02.2011 00:14
    ... moj otac je celog svog zivota placao VAS i VASE plate i penzije, da bi opet sutra morao da ustane u 05.00 ne bi li produzio registraciju! Gnusam se Vas i vasih pobuda! Al' ako, i vi cete danas/sutra stajati k'o penzioneri u redu, cekajuci da Vam neko uradi nesto, za ono za sta ste ga vi celog zivota placali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti