Institut za onkologiju nabavlja još dva aparata

Institut za onkologiju trebalo bi da nabavi još dva aparata za zračenje u toku ove godine.
Institut za onkologiju trebalo bi da nabavi još dva aparata za zračenje u toku ove godine. Od tri postojeća aparata koji su mesec dana bili u kvaru, jedan je popravljen pre dve nedelje, a drugi pre dva dana.

U Institutu nisu precizirali koliko je koštala popravka, ali kažu da "nije koštalo previše", jer je u kvaru bila ploča koju su već imali. Treći aparat ne može da se popravi jer za njega više nema delova.

Na zračenje trenutno čeka oko 500 pacijenata, a u Institutu tvrde da će pokušati da nadoknade izgubljeno vreme i da postignu da dnevno terapiju primi do 180 pacijenata.

Prema procenama, u odnosu na trenutni broj pacijenata, Institut bi trebalo da ima osam aparata za zračenje.

  • usteda

    17.02.2011 13:50
    ma sad ce oni da ih trpaju po nekoliko odjednom na zracenje da nadoknade
  • Bob Rock

    17.02.2011 11:39
    Tenderi...
    Demokrate obozavaju da ulazu u nabavku opreme...jedino je problem-ko ce da radi na tim aparatima?
    Kao i Urgentni centar, milioni u izgradnju, tendere i sl. bez ikakve strategije i plana...zaposljavanja, ulaganja u kadar i njihovo usavrsavanje...
    Sto je i razumljivo s obzirom da od toga nemaju bas opipljive koristi... Lepo mi to kupimo, ugradimo se, poslikamo...a posle nije ni vazno...nesto cemo improvizovati...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti