Sudskim veštacima duguju 38 miliona dinara

Novosadski sudovi sudskim veštacima koji su bili angažovani u postupcima tokom prošle godine duguju preko 38 miliona dinara.
Novosadski sudovi sudskim veštacima koji su bili angažovani u postupcima tokom prošle godine duguju preko 38 miliona dinara.

Zbog toga su pojedini veštaci prekinuli saradnju sa sudovima, dok se većina još nada da će im novac biti isplaćen. Novosadski sudovi imaju saradnju sa više od 200 veštaka iz različitih oblasti.

Slična situacija je i sa advokatima angažovanim po službenoj dužnosti, kojima i policija, ali i sud duguju stotine miliona dinara. Izlazak zastupnika na jedno ročište varira između tri i 26 hiljada dinara. Zbog toga sud pojedinim advokatima duguje i po pola miliona dinara, piše "Blic".

U sudu tvrde da nemaju nadležnost da sami reše ovaj problem, jer sva sredstva dobijaju iz Ministarstva pravde.

  • Pametnjaković

    17.02.2011 17:42
    Umesto napomene
    U toku je zakonski reizbor-imenovanje svih sudskih veštaka u sklopu reforme pravosuđa Srbije. Pa, ko je hrabar neka odbije ponuđeno veštačenje ili neka pita: DI SU NAŠI NOVCI?
  • Analitičar

    17.02.2011 17:22
    Šta je istina?
    BLIC je 14.2.2011. objavio da je SUD-Novi Sad dužan veštacima 10 miliona, što je manje od Pančeva koji je dužan 14 miliona i Sremske Mitrovice gde je dug SUDA više od 13 miliona. Ispada po BLICU mnogo bolje nego po 021, a jedna je istina, zato i postoji SUD.
  • Veštak

    17.02.2011 17:01
    A šta kažu u Ministarstvu?
    Novinar je dao samo nepotpun odgovor nosadskih sudova da sva sredstva za isplatu veštaka dobijaju od Ministarstva pravde, a šta na to kažu u Ministarstvu? JAca je takođe nedorečena u komentaru, jer su i VEŠTACI i ADVOKATI obavezni učesnici sudskog postupka. Dakle JAco KOME JE NAMEŠTANO? (ili da li da ukinemo sudove?)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti