FOTO: Desničari poremetili pomen žrtvama iz Laundža

Pomen tragično nastradalima u kafeu "Laundž" poremetilo je oko 150 momaka, koji su skandirali i pevali navijačke pesme samo nekoliko desetina metara od komemorativnog skupa.

Pomen tragično nastradalima u kafeu "Laundž" poremetilo je oko 150 momaka, koji su skandirali i pevali navijačke pesme samo nekoliko desetina metara od komemorativnog skupa.

Oni su marširali sa srpskom trobojkom, skakali i skandirali "Ubij, zakolji, da Šiptar ne postoji" na zaprepašćenje rodbine osmoro mladih koji su pre tačno tri godine izgubili život u požaru. Uglavnom se radilo o srednjoškolcima, mahom maloletnicima koje su, kako nezvanično saznajemo, članovi pokreta 1389 poveli agitujući u školama. Neki od učesnika skupa su u razgovoru sa novinarima Radija 021 rekli kako ih niko nije organizovao, već su samoinicijativno pobegli sa časova, a pojedini nisu ni znali šta je povod okupljanja - godišnjica proglašenja nezavisnosti Kosova.


Zanimljivo je da su policajci sa kojima smo razgovarali, koji su pogledom ispratili kolonu, znali ko je organizator, a ni u jednom momentu nisu legitimisali bilo koga, niti proveravali da li imaju dozvolu za organizovanje skupa. Kako saznajemo u policiji, "neko" je pokušao da prijavi skup, ali nisu uspeli zbog štrajka.

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović ocenio je da "divljačkom navijanju" nije nigde mesto, a najmanje pored komemorativnog skupa. "Opasno je kada se mladi upuštaju u ideje koje čitavo društvo vode u propast, a nevaspitano je kada isti ti mladi ljudi to čine u danu koji je Novi Sad zauvek zavio u crno", naveo je Jovanović.

On je pozvao nadležne da reaguju i da na odgovarajući način kazne one koji pozivaju na mržnju i netrpeljivost. "Ideje koje zastupaju desničarske organizacije moraju biti iskorenjene iz društva. Svako ima pravo na slobodu mišljenja i slobodno izražavanje, ali niko ne može nekažnjeno da poziva na netrpeljivost i mržnju", poručio je Jovanović.

Komentari 114

  • Pomahnitali

    23.02.2011 01:03
    Ajd sad polako!
    1. Demokratija - radi sta hoces, ali tako da to ne krsi slobodu drugog (ubi, zakolji je arhiprimer kontre demokratije)
    2. Desnicari - borci za nacionalno, a ne za etnicki cistaci
    3. Kosovo - u sastavu moderne Srbije manje od sto godina. Pre toga bila u sastavu Srbije pre turaka. Dakle vec smo imali pauzu u vlasnistvu nad tim delom teritorije (tricavih 450 godina)
    4. Laundz - velika tragedija za Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju. Veliko pitanje odgovornosti nadleznih inspekcija. Niko od njih nije nikada odgovarao za nesrecu.
  • Pop

    20.02.2011 12:30
    @ Vlada
    Jeste druze, sve si pogodio. Citas me kao otvorenu knjigu. Idem sad da placem, sto si me tako ispoklapao.
  • novosadja

    20.02.2011 11:18
    mi autonomsi nismo nikoga zvali da dodje kod nas ipak su dosli i sada im nije dobro hoce da bude sve po njihovom vratite se mozda vas zavolemo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti