Vrtić u Radničkoj čeka odluku Beograda

Izgradnja vrtića u Radničkoj ulici trebalo bi da počne u ovoj godini.
Izgradnja vrtića u Radničkoj ulici trebalo bi da počne u ovoj godini. Direktor "Radosnog detinjstva", Borislav Samardžić, nada se da će od Ministarstva za Nacionalni investicioni plan dobiti 70 miliona dinara, koliko je potrebno za izgradnju vrtića.

"Onda bismo dogovorili sa Gradom da sredstva za investicije za ovu godinu, negde oko 100 miliona dinara, budu preusmerene na popravku i rekonstrukciju postojećih objekata. Nama je cilj da, osim novih objekata, stare dovedemo u sličnu namenu, da sva deca imaju iste uslove", kaže Samardžić.

On procenjuje da bi vrtić u Radničkoj moglo da pohađa oko 350 dece, a izgradnja objekta bi donela oko 40 novih radnih mesta.

Još 2009. godine je obezbeđena lokacija i pored velikih pritisaka investitora da obdanište ne bude na ovom mestu.

  • UXON

    24.02.2011 20:56
    Svasta
    U Radnickoj ulici postoji privatni verifikovani vrtic koji radi vise od 10 godina. Sad ce sigurno biti ugusen od strane Samardzica i grada Novog Sada. Zasto i graditi i subvencionisati kad je neko vec ulozio pare pa je dovoljno samo subvencionisati???
    Vrtici vec postoje samo sto Samardzic ne dozvoljava da budu u istom rangu kao Radosno Detistvo nego ih gusi kako bi se RD kad dodje vreme kupio bez konkurencije. Deca u privatnim vrticima su isto deca kao i deca u RD. Takodje imaju roditelje koji ispunjavaju uslove za subvencije. Za to nema para ali ih ima kad treba izgraditi vrtic pored vec postojeceg vrtica. Ovakvih primera ima dosta u NS a planira se jos nekoliko izgradnji novih vtica pored vec postojecih ali privatnih.
  • sosa

    23.02.2011 22:18
    ima tu rezona
    Pa da, ima tu logike...svoj svojega najbolje poznaje...zna skim, odnosno s čim ima posla...a taj, odnosno to, zna da znam...i tu nastaje problem...mene ne može da farba...i prema tome, samo smetam...Ima puna takvih primera, možda sam ja samo jedan od mnogih...ma, sigurno...Ponekad je prokletstvo znati...naročito u ovoj našoj zemlji, možeš da okačiš mačku o rep...sve i da imaš najjači i neoborivi dokaz...jer svoj će svog da čuva...vrana vrani oči ne vadi!!!
    P.S.
    Moji će tek da dođu na vlast...nadam se...neki normalni, pametni ljudi, bez kompleksa iz srednje škole...i to će biti moje napredovanje...kad budem imala bolje od sebe pokraj sebe!!!
  • dejan

    23.02.2011 17:32
    ma sosa i ja ovako divanimo cesto jos od srednje skole. zna ona moj stav da njeno nenapredovanje nije u tome sto njeni nisu na vlasti, nego sto njeni jesu na vlasti...ako dobuje, dobuje na svoje, iz licnih razloga ... ne radi u struci, a prica o njoj kao da su iza nje godine i godine iskustva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti