U SNP-u pripremaju "Pikovu damu"

U Srpskom narodnom pozorištu je u toku rad na dve predstave - u Drami Dejan Mijač režira svoju 39. predstavu u ovom teatru - "Zojkin stan" Mihaila Bulgakova, čija je premijera planirana za početak aprila.

U Srpskom narodnom pozorištu je u toku rad na dve predstave: u Drami Dejan Mijač režira svoju 39. predstavu u ovom teatru - "Zojkin stan" Mihaila Bulgakova, čija je premijera planirana za početak aprila.

Scenografiju za predstavu radi Jasmina Holbus, kostime Marina Sremac, muziku komponuje Kornelije Kovač, a igraju: Jasna Đuričić, Boris Isaković, Jovana Mišković, Igor Pavlović, Nenad Pećinar, Novak Bilbija, Milovan Filipović, Marko Savić, Ksenija Martinov Pavlović, Gordana Kamenarović, Draginja Voganjac, Marija Medenica, Jovana Stipić, Jovana Balašević, Milica Grujičić, Lena Bogdanović, Miroslav Fabri, Dragan Kojić i Dušan Jakišić.

Komad "Zojkin stan" Bulgakov (1891-1940) napisao je 1926. godine, a ovo će biti njegovo prvo izvođenje u Srpskom narodnom pozorištu.

Opera priprema jedno od remek-dela svetske operske baštine - operu "Pikova dama" Petra Iljiča Čajkovskog. Premijera je planirana za Dan pozorišta, 28. mart, kao internacionalni projekat rađen u saradnji s umetnicima iz Belorusije i Rusije: dirigentom Aleksandrom Anisimovim, rediteljem Olegom Meljnikovim i scenografkinjom Ljubov Sideljnikovom.

U predstavi učestvuju solisti Opere Srpskog narodnog pozorišta, Opere Narodnog pozorišta iz Beograda, gosti iz Belorusije i Zagreba, solisti i ansambl Baleta, Orkestar i Hor SNP-a.

  • Frizzle

    19.02.2011 20:36
    je!
    Pikova dama, jedva čekam!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti