Propada zgrada Radničkog

Grad ni godinu dana od dobijanja dela vlasništva nad zgradom Radničkog univerziteta, nije uspeo da se dogovori s upravom Novosadskog otvorenog univerziteta o renoviranju solitera uništenog u požaru pre skoro 11 godina.
Grad ni godinu dana od dobijanja dela vlasništva nad zgradom Radničkog univerziteta, nije uspeo da se dogovori s upravom Novosadskog otvorenog univerziteta o renoviranju solitera uništenog u požaru pre skoro 11 godina.

U Gradskoj kući o obnovi ne žele da govore i upućuju na Novosadski otvoreni univerzitet, gde opet navode da čekaju razgovore s predstavnicima grada, jer nemaju novca za rekonstrukciju.

Zgrada Radničkog, u kojoj je bio smešten Novosadski otvoreni univerzitet, otšećena je u požaru 6. aprila 2000. godine. Renoviranje nije počelo jer lokalna uprava i Otvoreni univerzitet nisu godinama uspeli da se dogovore o ulaganju u rekonstrukciju, mada je prošle godine bilo nagoveštaja da će se to dogoditi, pošto je Grad dobio deo vlasništva nad zgradom, piše Blic.

Procenjuje se da je za obnovu zgrade Radničkog univerziteta, potrebno više od tri miliona evra. Do sada je oko milion evra, od osiguranja, uloženo u raščišćavanje zgarišta, izradu projektne dokumentacije, pojačavanje statike i gradnju protivpožarnih stepenica. U Novosadskom otvorenom univerzitetu, ranije su procenili da im je u zgradi od 6.000 kvadrata, potrebna trećina prostora, dok ostatak može biti predat onome ko uloži novac u obnovu.

  • Salamander @ Bitez od cigli

    22.02.2011 22:31
    Svaki dan se sve više izuvaš
    "Cigli"? Kaže se cigala, to mu dođe množina. Nema razmaka posle tačke. Hmmmm.... Dg./ Fali ti malo večernjih časova na Radničkom.
  • Vitez B

    22.02.2011 13:58
    Skadar na Bojani
    Koliko cigli je tvoje...Jadna nam majka ako ce deca zavrsiti kurseve krojenja pravde kao i roditelji im na radnickom promaja univerzitetu..Secem kravatu ako si se rodio u NS ali imas lokalpatriotsku zvaku palanackog resantimana koja nas je dovela do ovih panonskih visina.Nisi ti proveo ni jedan skolski cas engleskog jezika na radnickom zimi za vreme kosave.Smrzo bi se samo se secajuci a kamoli zapravo da si bio u tom cardaku ni na nebu ni na zemlji.Putuj igumane u jevropu sa tri cigle u dzepu od sindikalne clanarine.Secas se da je zgradu sagradio sindikat ili da te ja ucim istoriji i buducnosti Novog Sada!
  • Salamander @ Bitez V

    22.02.2011 06:11
    Političko obrazovanje Biteza
    Vidi se da si režimski čovek. Vidi se i da si imao odličnu ocenu iz predmeta "Zamena teza" i dosta dobru ocenu iz predmeta "Posledice pre uzroka", predmet "Razvodnjavanje" i "Stavljanje svojih reči u tuđa usta" isto ti nisu strani. Došao dođoš u naš grad sa rečima "Ovaj grad ima mesta samo za jednog, mene!" Ima parkinga u ovom gradu, doći će vreme sklanjanja stubića, ali prvo vas stubove donetog srama treba skloniti sa naše grbače. Mada ste skupi, ne vredite ništa. A Radnički treba našoj deci i ljudima koji žele da se obrazuju koliko mogu. Mi smo ga platili i zidali, naš je.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti