Još ništa od studije o crnim tačkama

Još nije poznato kada će biti gotova prva sveobuhvatna studija o crnim tačkama u Novom Sadu, iako je najavljeno da će to biti urađeno na proleće ove godine.
Još nije poznato kada će biti gotova prva sveobuhvatna studija o crnim tačkama u Novom Sadu, iako je najavljeno da će to biti urađeno na proleće ove godine.

Član Gradskog veća zadužen za saobraćaj, Siniša Bubnjević, kaže za Radio 021 da još nije poznato koja će deonica u gradu poneti tutulu najugroženijeg mesta.

"Takvih mesta zaista ima dosta, kao na primer, Bulevar oslobođenja, Temerinska ulica, Partizanska ulica...Crni tačka nije obavezno obeležavanje mesta gde je neko poginuo. Dovoljno je da postoji zagušenje u saobraćaju, nervoza koja se stvara, ili opterećenje saobraćaja. Mesta koja definitivno ne funkcionišu kako treba su Temerinski put, petlje na izlascima prema autoputu, generalno svi ulazi i izlazi iz grada, Kaćki most koji radi sa pola kapaciteta, i druga mesta", navodi Bubnjević.      

Studija bi trebalo da košta oko četiri miliona dinara, a finansirala bi se od kazni koje su naplaćene vozačima na teritoriji grada. Bubnjević dodaje da se na ovaj način tokom prošle godine u gradsku kasu slilo oko 52 miliona dinara, od čega će polovina ići na radove i sanaciju, a druga polovina na edukaciju i izradu studija.

Najavljeno je da će biti urađeno i istraživanje o bezbednosti dece u saobraćaju, za šta još nije urađena javna nabavka, dok je u toku izrada studije o brzini u saobraćaju.

  • sosa

    27.02.2011 17:43
    to Gobo
    Verujem da će u igri biti barem jedan Aleksandar, a možda i više njih...
  • Cica_NS

    25.02.2011 12:16
    Evo vam jedna besplatna studija - Suboticki bulevar ce biti "crna tacka", ima samo jedan pesacki prelaz na celom potezu od Futoske do Limana, a semafor - nijedan.
    Samo pitajte, ne morate trositi tolike pare.
  • gobo

    25.02.2011 11:53
    ti koji treba da rade tu studiju imaju sada druga posla ali ne brinite cim zavrse to ce zapoceti i rad na ovom.
    a proverite ko radi sve studije u gradu vezano za saobracaj?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti