Radnički univerzitet stecište beskućnika

U napuštenoj zgradi Radničkog univerziteta, u Ulici Vojvođanskih brigada, u poslednje vreme okupljaju se beskućnici, zbog čega je direktor Novosadskog otvorenog univerziteta Mirko Karakaš tražio od novosadske policije da obezbeđuje taj objekat.
U napuštenoj zgradi Radničkog univerziteta, u Ulici Vojvođanskih brigada, u poslednje vreme okupljaju se beskućnici, zbog čega je direktor Novosadskog otvorenog univerziteta Mirko Karakaš tražio od novosadske policije da obezbeđuje taj objekat.

Karakaš kaže da je iz Policijske uprave Novi Sad dobio odgovor da to nije njihova nadležnost, iako Grad ima udela u vlasništvu. On upozorava da provalnika ima i da su snimljeni kamerama Razvojne banke koja se nalazi pored ove zgrade. "Neke stvari su isto tako odnete, pa je policija reagovala, neke su i vraćene. Ima puno ljudi koji pokušavaju da uđu, da li su u pitanju samo skitnice, beskućnici ili neki sa drugim ciljem, pošto su tamo započeti radovi, pa je bilo zanimljivih materijala koji su jednostavno nestali", priča Karakaš.

Predlog da se objekat u Vojvođanskih brigada 7 dodatno obezbedi, Gradskom veću i policiji uputio je nedavno i Savet za javni red i mir i bezbednost.

Kada je u pitanju obnova zgrade Radničkog, koja propada od požara 2000. godine, direktor Novosadskog otvorenog univerziteta kaže da je sa gradskim vlastima o tome razgovarao poslednji put krajem prošle godine. "Ja sam ih upozorio na to da su javno obećali da će u 2011. i Radnički doći na red i onda sam uputio dopis i gradonačelniku i gradskom ministru finansija, gde sam ih upozorio da ako planiraju da rade nešto sa Radničkim da bi to trebalo i u početku da bude navedeno. Međutim, nas u gradskom budžetu za 2011. nema, a ja nemam nikakve nagoveštaje da će nas i biti", pesimističan je Karakaš.

On kaže da je posle inicijalnog sastanka u novembru 2010. trebalo da ima još jedan sa gradskim ministrom za finansije Živkom Makarićem, ali se to još nije dogodilo.

Makarić: Sada je rano o tome govoriti

Član Gradskog veća zadužen za finansije kaže za Radio 021 da će novog sastanka biti u skorije vreme, ali nije mogao da precizira kada tačno. O konkretnim merama koje bi Grad preduzeo po pitanju obnove Radničkog Makarić nije mogao da govori, jer tvrdi da je sada preuranjeno o tome pričati, a dodao je da će Grad ulagati onda kada to finansijska situacija dozvoli.

Podsećamo,  za obnovu zgrade Radničkog potrebno je više od tri miliona evra. Do sada je od osiguranja oko milion evra uloženo u raščišćavanje zgarišta, izradu projektne dokumentacije, pojačavanje statike i izgradnju protivpožarnih stepenica. (V. Đ.)

  • boba

    05.03.2011 19:52
    brižan direktor...
    Čitamo o brizi Karakaša za rekonstrukciju zgrade, a kao ne zna da niko neće da ulaže tamo gde nije vlasnik, kao ni on što je naprasno doneo jedinstvenu odluku i preskoči isplatu devet uzastopnih meseci 2007.god.kada je čovek štrajkovao, a usput sve ove godine stavlja novac u svoj džep iznajmljujući prostor privatnim školama i pravnim licima, a da istovremeno ne plaća obavezu korišćenja zgrade Poslovnom prostoru. Pošten čovek za primer drugima. Bolje da se prekvalifuikovao za neki posao,jer sa diplomom marksiste ne može više nigde pa ni na Radničkom da radi.
  • 04.03.2011 19:37
    a sta je sa zgradom postanske stedionice na pozorisnom trgu? koliko godina ona cuci onako zarasla u drvece????
  • novosađanka

    04.03.2011 16:01
    stalno isto
    Od čelnika gradske vlasti slušamo samo neke nebuloze, obećanja na dugom štapu i naravno-da nema para.Ta zgrada trune u istom, nerešenom stanju godinama, kao živi i tužni dokaz nesposobnosti ranije kao i ove gradske vlasti.Važno da je bilo para za kupovinu novih automobila za sva gradska JKP i doček NG i slične skupe budalaštine!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti