Sve više đaka učiće na engleskom

Sve više škola se uključuje u projekat dvojezične nastave, pa će se engleski čuti na časovima u školi "Petefi Šandor", kao i na Fakultetu za pravne i poslovne studije.
Sve više škola se uključuje u projekat dvojezične nastave, pa će se engleski čuti na časovima u školi "Petefi Šandor", kao i na Fakultetu za pravne i poslovne studije. Kako za 021 kaže pokrajinski sekretar za obrazovanje, Zoltan Jegeš, ove obrazovne ustanove su se prilagodile oštrim kriterijumima koje propisuje Kembridž program.

"Bilingvalna nastava će se uskoro sprovoditi u dva odeljenja škole "Petefi Šandor", kao i u jednoj školi u Sremskoj Mitrovici. I ostale su dobrodošle da se uključe u ovaj program, ali pre toga moraju ispuniti rigorozne zahteve kako bi se dvojezična nastava odvijala prema planu i programu sa Kembridža", navodi Jegeš.

Prema rečima direktora Osnovne škole "Petefi Šandor", Zoltana Arđelana, đaci će na engleskom slušati časove iz matematike i geografije. On navodi da zaposleni već dovoljno dobro znaju engleski jezik, ali da će vreme do početka naredne školske godine provesti unapređujući svoje znanje.

"Kadrova imamo i oni vrlo dobro barataju jezikom kojim će komunicirati sa đacima, a njihovo znanje će se još unaprediti do samog početka dvojezične nastave u našoj školi", kaže Arđelan.

Dvojezična nastava se već sprovodi u vrtićima "Radosnog detinjstva", gde mališani sa svojim vaspitačima komuniciraju na engleskom jeziku. Deca na engleskom, po Kembridžovom programu, uče matematiku i prirodu i društvo. Prošle godine je otvoren prvi bilingvalni smer u Jovinoj gimnaziji, gde učenici nastavu slušaju na francuskom jeziku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti