Matijević kupio imovinu Novotransa

Novosadska Industrija mesa "Matijević" kupila je na aukciji svu imovinu nekadašnjeg novosadskog transportnog preduzeća "Novotrans" po početnoj ceni od 158 miliona dinara (oko 1,5 miliona evra).

Novosadska Industrija mesa "Matijević" kupila je na aukciji svu imovinu nekadašnjeg novosadskog transportnog preduzeća "Novotrans" po početnoj ceni od 158 miliona dinara (oko 1,5 miliona evra).

Reč je o 2,6 hektara zemljišta na Kisačkom putu, gde je i sedište ovog preduzeća, 2,7 hektara na Sajlovu i stanu od 65 kvadrata u Ulici Jovana Dučića.

Predsednik Odbora poverilaca Milan Kumović rekao je nakon aukcije da je "Matijević" po povoljnoj ceni kupio "Novotrans", jer je Agencija za privatizaciju procenila imovinu tog preduzeća na 318 miliona dinara (oko tri miliona evra). "Nacionalni građanski" piše da će od prodaje "Novotransa" biti namireni njegovi najveći poverioci, oko 180 bivših radnika, kao i ostala pravna lica.

Samo za plate radnika od 2003. do 2006. godine dug "Novotransa", bez zaračunatih kamata, iznosi 80 miliona dinara (oko 770.000 evra). "Novotrans" je već pet godina u stečaju, koliko je vremena bilo potrebno da ovo preduzeće sudskim putem povrati zemljište koje je otuđio prethodni vlasnik, s kojim je Agencija za privatizaciju 2005. godine raskinula ugovor o privatizaciji.

  • Pop

    05.03.2011 08:26
    ...Da sve tu nije legalno oko njegovog "uspona", naravno da nije. Raci mi nekoga ko je sve uradio by the book. Licno ne gotivim takve likove, ali...sad ga mozes j....i.
  • Pop

    05.03.2011 08:24
    To kako je stekao je pitanje ne samo za Matijevica, nego recimo i za Kostica.. BTW, Matijevic nije dobio niti jednu secranu za 1 evro. Sto se tice Tabloida, procitao sam. I u svakom nastavku stoji drugacija prica o njegovom predratnom zaposlenju. Licno kupujem kod Matijevica, brat mi je radio kod njega u klanici i rekao da je higijenski i sanitarno sve besprekorno, ali su uslovi rada katastrofa. Matijevic je donator fonda Privrednik. Jedan os najvecih....
  • ne zavidim takvima

    05.03.2011 08:23
    bog mi je svedok
    Tema je kupovina Novotransa a ne tajkun Matijević.

    Da, tačno je da je stigao u Yugu meksiko-plave boje i ZG tablama prvo na Avijaciju, ali je tačno i to da takvi ljudi zbog svojih sumnivih poslova i trgovanja s đavolom do kraja života neće imati miran san
    Zar ste zaboravili kidnapovanje njegovog sina?
    Činite dobro jedni drugima i nemojte zavideti takvima jer je njihova situacija veoma nezavidna
    Nemojte kupovati meso u njegovim objektima ako mislite da vas truje ili krade.
    Svako svoj krst nosi ka Golgoti.

    Isplatiti zaostale plate radnicima Novotransa i dobiti fabriku?
    Tu se negde krije srž svih naših problema ali slabije mi to vidimo.
    Mi se bavimo sanfaladama i viršlama

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti