Štrajk u Luci od ponedeljka

Zaposleni u Luci Novi Sad od ponedeljka stupaju u štrajk, najavili su u sindikatu tog preduzeća.

Zaposleni u Luci Novi Sad od ponedeljka stupaju u štrajk, najavili su u sindikatu tog preduzeća.

Kažu da će štrajk trajati do ispunjenja zahteva. Radnici će, takođe, prema najavi predsednika sindikata Zvonimira Matkovića, u ponedeljak sprečiti ulazak u zgradu članovima novog Upravnog odbora, sa čijim se odlukama ne slažu.

Kako se saznaje, i pored odluke da se Luka Novi Sad izuzme iz privatizacije, Upravni odbor planira otvaranje privatne firme, na koju želi da prebaci celokupnu imovinu ovog državnog preduzeća. Direktor i radnici se ovome žestoko protive, navodeći da se radi o isisavanju para iz državnog preduzeća. Prema rečima direktora, Milenka Milivojevića, čak se postavlja pitanje i vrednosti Luke, jer je prošle godine vrednost ovog preduzeća procenjena na 21 milion evra, a sada se objavljuje informacija da vredi 11 miliona.

  • SAVA

    11.03.2011 01:13
    LUKA NOVI SAD SVAKE GODINE OBELEZAVA SLAVU I ZA TU PRILIKU RADNICI PEKU BIKA,SVI GRADJANI SU DOBRODOSLI I UVEK SU BILI POCASCENI,DODJU I ONI NAJSIROMASNIJI I PUNO IM ZNACI TO MESO KOJE ONI DELE! HVALA IM,JER SAM JA JEDAN OD NJIH! I NE DOZVOLITE DA VAS RASTURE,PUNO ZNACITE!
  • ivana

    11.03.2011 00:37
    za ovog comment
    Ne lupetaj kad ne znas nista! nemas pojma koliko su paketa svake godine spremali deci i licno sam se uverila u to...grad ima ogroman dobit od luke i oni to vrlo dobro znaju!!!! firma dobro posluje,ima dobit,a ti ljudi vredno rade,to je jedna od najjacih luka na dunavu! investirali su u masine...zato sad i vrede preko 50 miliona,a hoce da ih prodaju za 8 miliona,za jad i bedu! neciji licni interes- samo to!!!
  • comment

    07.03.2011 08:24
    1. Luka je bila A.D. sa 99% društvenog kapitala! (Društveni kapital ne postoji po ustavu!)
    2. Društveni kapital je preveden u državni pre nekoliko meseci. To znači da će organe upravljanja da postavlja vlasnik a ne ''radnički savet'' kako je to bilo do sada...
    3. Ekipa u luci je koristila tuđe resurse (prvo društveni a sada su državni) kao privatno vlasništvo i sve prihode delilo kroz plate (sebi - naravno). Ništa investicije - donacije bolnicama, vrtićima i sl
    4. Pošto više neće moći da određuju sami sebe za članove organa upravljanja, i pošto neće više moći da dele plate kako im volja - sad će rukovodstvo da napali radnike da štrajkuju...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti